Хората с тънка коса често изпитват повече трудности в поддръжката

...
Хората с тънка коса често изпитват повече трудности в поддръжката
Коментари Харесай

Как да постигнем по-плътна и обемна коса

Хората с тънка коса постоянно изпитват повече компликации в поддръжката и оформянето ѝ, с цел да я създадат да наподобява по-плътна и обемна. Факт е, че тайната не се крие единствено в едно нещо, защото факторите, които ѝ въздействат, могат да бъдат няколко.
 Как вярно да нанасяме еликсир за коса - препоръките на професионалните фризьори
Грешките, които вършим при потреблението на еликсир за коса

Ето какви са препоръките на експертите

Затова и няма едно " универсално решение ". Но положителната вест, че въпреки всичко има метод да реализираме по този начин стремежи здрав тип на косата си. И още първоначално прецизираме - в множеството случаи опира до композиция от дребни промени, които пък могат да създадат смяната забележителна.

Преди да преминем към съответните насоки обаче, е добре въпреки всичко да споменем кои са въпросните фактори, които дефинират плътността на косата ни.

Една от най-често срещаните при дамите аргументи за тънка коса, е чисто и просто генетиката. Друга пък се крие в метода на живот - стрес, дефицит на витамини, хормонален дисбаланс. Негативно въздейства също и несъразмерното стилизиране и боядисване на косата.
 Снимка 653006

Докато при първия фактор - генетиката, няма по какъв начин да повлияем осезаемо, то в случай че косата ни изтънява поради някой от другите два фактора, има метод да си помогнем.

Така да вземем за пример може да стартираме да одобряваме витамините, които липсват в организма ни, като добавки. Или даже още по-добре - действително да подобрим метода си на хранене, като стартираме да ядем разнообразно и уравновесено.

Въпреки че кератинът, биотинът, желязото и витамините B12 и D3 нормално оказват помощ за втвърдяване на косата, е добре да включим в менюто си мощна храна. И под мощна храна имаме поради простички и засищащи храни, като акцентираме на протеини, листни зеленчуци и изключително моркови, които са богати на витамин А.

Разбира се, с цел да подсилим резултата от смяната в метода си на живот и хранене, можем да включим и спомагателна грижа за косата си посредством верните артикули.
 Снимка 653004

По-специфичното при тънката коса е, че скалпът изисква повече внимание. Трябва да го почистваме усърдно, когато мием косата, а артикул, който да подтиква растежа ѝ, може да е от изгода.

Самото измиване също не би трябвало да бъде подценявано. Всъщност, обратно на общоприетото разбиране, потреблението на шампоан въобще не води до окапване на косата. Напротив - оказва помощ да поддържаме скалпа чист, което е от значително значение за растежа ѝ. Можем да вземем за пример да заложим на шампоан срещу косопад или на подобен за размер.
 Снимка 653003

Жените с тънка коса нормално не харесват и да сресват косата си, защото се притесняват, че това ще докара до спомагателното ѝ оредяване и/или пресоване. Важно е обаче да го вършат, и то по верния метод - с четка или гребен с по-разредени зъбци.

Сешоарът, несъмнено, също е от голяма важност. Най-подходящо е той да бъде с йонна грижа, защото прави косата очевидно по-обемна и гладка.
 Какво ще се случи, в случай че не мием косата си 30 дни
Какво ще се случи, в случай че не мием косата си 30 дни

Възможно ли е това да е тайната за здрава коса

При тънка коса е значимо и да се заобикаля използването на бои, стилизиращи и утежняващи артикули, а по отношение на най-подходящите прически - това са тези с дължина към раменете и за предпочитане без или минимално етажиране, написа Vogue.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР