Хората с , които са преболедували, но не фигурират в

...
Хората с , които са преболедували, но не фигурират в
Коментари Харесай

Професор от БАН: При определен брой антитела може да се дава зелен сертификат

" Хората с, които са преболедували, само че не попадат в Единната осведомителна система, могат да бъдат изследвани в сертифицирани лаборатории за антитела и в случай че ги имат, да получат също зелен документ, това е моето мнение ", сподели по БНР проф. Маргарита Апостолова от Българска академия на науките - Института по Молекулярна биология.

Вече има общоприета мерна единица, в това число и в европейската общественост, която демонстрира над какво равнище тези антитела се считат за позитивни. Важно е да се реши по какъв метод да се дефинират тези антитела - с премерване на общи антитела, или с премерване на неотрализиращи антитела, или с премерване на - по неинвазивен способ - взимане на периферна кръв - да се изиска определянето на тези антитела, изясни проф.Апостолова.

" Но има проблем, че тези антитела могат да получат и при първа игла ваксина. И това може да откаже хората да не си слагат втората доза. Но пък тогава няма да получат зелен документ за цялостен имунизационен курс.

Иначе имунизираните също могат да се заразяват, те могат да заразяват и други хора, а също и към този момент е известно, че един доста дребен % и след двете дози не образуват антитела ".

Това, по думите й, визира и хората, които са преболедували, те може да се без антитела, само че пък имат така наречен.
 Прогноза: Спад на новозаразените след седмица-две. Съдът още може да спре зеления документ Прогноза: Спад на новозаразените след седмица-две. Съдът още може да спре зеления документ
Положението е съществено, само че към момента под надзор. Много са натоварени лечебните заведения, лекарите. Но числата сочат, че има леко понижаване в реп...

Според нея обаче е значимо да се каже за следващ път, че към този момент се потвърди, че имунизираните прекарват заболяването доста по-леко, това касае и преболедувалите.

" За мен не е мотив на антиваксърите да кажат, че няма да се имунизират, тъй като ще се заразят.

Ние желаеме да предпазим хората към нас. Затова ще се имунизираме. Ние няма да ги предпазим изцяло, само че вероятността да ги заразим е по-малка, а ние да се разболеем е също по-малка. Поради тази причина би трябвало да продължим носим и маските.

При преболедувалите и имунизираните се задейства клетъчният имунитет, който за преболедувалите е деен цяла година. И в случай че те се срещнат със болестта, те ще изкарат заболяването по-леко ", сподели още проф. Апостолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР