Хората рискуват да се превърнат в тъпи домашни любимци“ на

...
Хората рискуват да се превърнат в тъпи домашни любимци“ на
Коментари Харесай

Илон Мъск: Трябват ни мозъчни импланти, за да се конкурираме с изкуствения интелект

Хората рискуват да се трансфорат в „ тъпи домашни любимци “ на изкуствения разсъдък, в случай че не вграждат в мозъците си технология, който ще помогне да се конкурираме с рационалните машини, счита световноизвестният бизнесмен в областта на футуристичните технологии Илон Мъск.

Генералният шеф на SpaceX и Tesla Motors разгласи в Twitter, че един един вид мозъчен имплант, който подкрепя естествения ни разсъдък, като ни свързва с компютърна система, ще бъде основен за поддържането на нашата автономност като тип.

„ Не ми харесва концепцията да бъда домашна котка, само че какво е решението? - пита Мъск по време в изявление онлайн в границите на конференцията на Recode в Калифорния през лятото на 2016 година „ Мисля, че едно от решенията е да прибавим слой изкуствен интелект. Точно както мозъчната кора работи в симбиоза с лимбичната система, по този начин цифровият пласт ще работи в симбиоза с вас. “

Мъск е измежду най-големите поддръжници на изкуствения разсъдък, само че напоследък не пести опасенията си за бъдещето на машинното учене. Преди две години, дружно със Стивън Хокинг и десетки други учени той подписа отворено писмо, в което се акцентира потребността да се изследва публичното влияние на изкуствения разсъдък. Наскоро той дефинира ИИ като „ най-голямата опасност за човечеството “.

Технологичният магнат се притеснява, че ИИ в един миг ще станат по-умни от хората – което е добре, в случай че става дума за лекуване на тежки болести и решение на световни проблеми, само че значи също и че машините може да стартират да гледат на нас като на сладки, само че тъпи домашни любимци. В най-хубавия случай. В най-лошия случай може дотам да им писне от нашето произвеждане на боклуци и въглеродни излъчвания, че просто да ни изтрият от лицето на Земята, а ла „ Терминатор “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР