Хората, преболедували коронавируса, може да имат антитела до двадесет месеца.

...
Хората, преболедували коронавируса, може да имат антитела до двадесет месеца.
Коментари Харесай

Проучване: Преболедувалите COVID-19 може да имат антитела до 20 месеца

Хората, преболедували ковид, може да имат антитела до двадесет месеца. Това сочи изследване на специалисти от университета " Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати, оповестено в Списанието на американската здравна асоциация.

Анализът на направените кръвни проби на общо 816 неимунизирани души демонстрира, че антитела имат 99% от доброволците, дали позитивен тест за COVID-19. Те са налични и в пробите на 55% от тези, които считат, че са били инфектирани, само че не са се изследвали, както и в пробите на 11% от доброволците, смятащи, че в никакъв случай не са прекарвали ковид.

Авторът на проучването - трансплантационният хирург доктор Дори Сегев, показва, че съвсем всеки с документирана зараза има антитела, които наподобява се резервират много дълго време. Той обаче акцентира, че съществуването на антитела не подсигурява, че човек не може да се болести още веднъж.

Имунологът доктор Ото Йънг от Калифорнийския университет в Лос Анджелис е измежду експертите, създали инспекция на резултатите. Той е на мнение, че изследването демонстрира, че хората имат антитела, които се образуват след COVID-19, само че не дава изясненост за имунитета, защото не е известно какво равнище на естествени антитела е належащо за отбрана.

Йънг показва, че други проучвания към този момент са посочили, че антителата, добити след преболедуване от COVID-19, понижават с течение на времето - най-често след към шест месеца.

Тъй като новото проучване проучва информация за тъкмо избран миг, учените предупеждават, че данните не значат безусловно отбрана против наново заразяване и имунизациите остават значима част от тактиката за битка против вируса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР