Хората постоянно се стремят да поставят рекорди, за да надминат

...
Хората постоянно се стремят да поставят рекорди, за да надминат
Коментари Харесай

Най-невероятните човешки рекорди, които ще ви изненадат

Хората непрекъснато се стремят да слагат върхове, с цел да надминат себе си и най-много другите. Някои върхове са персонални и незабележими за останалите.

С тях превъзмогваме себе си и слагаме нов таван на опциите си. Други върхове са с цел да притеглят внимание и да носят популярност, въпреки тя от време на време да е глупава, смешна и мимолетна.

ВИЖТЕ СНИМКИ, ЗА КОИТО ЩЕ СИ КАЖЕТЕ: КАК Е ВЪЗМОЖНО?

Ето някои от най-невероятните и безумни човешки върхове от последните няколко години.

Скок без парашут

През 2016 година 42-годишния американец Люк Айкинс скочи от 7600 метра височина без парашут, единствено с камера в ръка.

След към 2-минутно свободно рухване той уцели тъкмо избавителната мрежа с размер на една трета от футболно игрище (около 30 на 30 м), опъната сред строителни кранове на височината на 20-етажна постройка.

Да попадне в квадрата на мрежата и да остане в нея бе единственият късмет на фена на екстремални преживявания да остане жив. Под мрежата имаше единствено земя и пясък.

13 фотоси, които нямат пояснение... колкото и да ги гледате

Мисленето на тези хора е меко казано "извън кутията " (СНИМКИ)

Най-много смачкани ябълки с бицепс за 1 минута

Предишният връх бе подложен от американката Линзи Линдберг през 2014 година в Съединени американски щати. Тя съумя да смачка 10 ябълки за минута.

Новият рекордьор е австралиеца Дрю Митчел, който през 2016-та година я надмина с 4 ябълки, смачквайки общо 14 за минута.

Във видеото нагоре вижте всички невероятни човешки върхове

Жонглиране с бензинова резачка, топка и монета

Целта на върха била да се жонглира с три предмета с оптималната разлика в тежестта.

Този връх е подложен от руснака от ЕкатеринбургТимофей Бочерин, през 2016 година в Русия. Той съумял да жонглира по едно и също време с работеща бензинова резачка (4.2 кг), дребна топка (112 гр.) и монета (6 гр.)



Откачено вървене по въже в планината

Швейцарецът Фреди Нок (Freddy Nock) е сложил голям брой върхове свързани с рисково вървене по въже. През 2011 година Нок покори Цугшпитце, най-високия връх в Германия, по въжето на кабинковия въжен превоз. 914 метра измина еквилибристът.

Връх Цугшпитце е с надморска височина 2962 метра. През 2015 година усъвършенства върха за високопланинско вървене по въже на височина 3 532 метра.

Най-впечатляващите оптични илюзии

10 от най-странните фотоси в интернет

Плуване под вода в заледено езеро

През 2013 година датчанинът Стиг Северинсен сложи връх за най-дългото плуване под лед, изминавайки съвсем 76.2 метра от влизането си във водата до изплуването за минута и половина – и единствено с едно поемане.

През 2015 година сходен връх за дамите сложи и финладката Йохана Нордблъд, която преплува 50 метра под леда.

Най-странните неща, които са видяни в София (СНИМКИ)

Хора, които ще запомнят случилото се на фотографията (завинаги)

Най доста скъсани писма

И за край един връх, който е от 1972 година, само че е неповторим по своята същина.

Испанецът Габриел Марч Грандос, който работел като куриер в Палма де Майорка, унищожил 42 768 писма за две години. Защо ли?



Защото просто го мързяло да ги доставя до получателите им. След като е оголен и наказан, името му се свързва с още един връх – за най-дълга присъда в обвинителния акт.

Според испанските закони, унищожаването на държавни документи се санкционира с 9 години затвор. И той получава толкоз... за всяко скъсано писмо. Общата му присъда в обвинителния иск се равнява на 384 912 години. За негово благополучие присъдата в обвинителния акт бива понижена на 14 години по време на делото.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР