Хората, поставени под домашна карантина в Пазарджишка област, са 931.

...
Хората, поставени под домашна карантина в Пазарджишка област, са 931.
Коментари Харесай

В Пазарджишка област под домашна карантина са 931 човека

Хората, сложени под домашна карантина в Пазарджишка област, са 931. За последното денонощие новите случаи на COVID-19 са 13, заяви на онлайн брифинг регионалният шеф Стефан Мирев след съвещанието на спешния щаб.

Предвид прогресивно възходящия брой на инфектирани с ковид през днешния ден е извършена среща с кметовете на общините Велинград, Сърница и Ракитово, и шефовете на двете многопрофилни лечебни заведения във Велинград, осведоми още Мирев. До края на деня двете лечебни заведения ще показват разновидности за метаморфоза на работа на отделенията, с цел да бъде обезпечена навременна здравна грижа за всички пациенти при вероятно разгръщане на епидемията в трите общини.

Областният шеф добави, че не престават инспекциите за носенето на маски в закрити пространства. До момента няма формирани актове, връчени са единствено предупредителни протоколи.

Стефан Мирев моли всички поданици на региона да бъдат виновни към личното си здраве и това на близките, да съблюдават всички противоепидемични марки и да носят маски в закрити пространства.

Турски жител избяга от карантината си в Разград

Директорът на РЗИ Пазарджик доктор Фани Петрова добави информацията като уточни, че сега 81 индивида са на домашно лекуване,а 22 са приети в болница.

Изследвани са общо 482 проби. От началото на епидемията в област Пазарджик заболелите са 261, 140 са излекувани, 18 са умрелите. Общо 482 проби са били изследвани през миналата седмица.

Д-р Петрова сподели още, че инспекциите за съблюдаване на ограниченията ще бъдат ежедневни и нарушителите ще бъдат глобени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР