Хората по света, които имат възможност да работят дистанционно, съвсем

...
Хората по света, които имат възможност да работят дистанционно, съвсем
Коментари Харесай

България е сред любимите места на дигиталните номади

Хората по света, които имат опция да работят отдалечено, напълно скоро ще съберат багажа си и ще прекарат летните месеци – юни, юли и август на някой плаж или планинска дестинация.

Euronews обобщава мненията на потребителите във форума на Reddit r/travel за най-достъпните дестинации от така наречен „ цифрови номади “. Всички те са на Балканския полуостров и България също е измежду тях.
Будва, Черна гора
Сред желаните места от цифровите номади е Будва, Черна гора. Мястото разполага с безкрайни плажове, слънце и море. А месечните наеми стартират от 700 евро, съгласно Reddit.

Потребителите на платформата поучават, че при положение, че желаете да се уедините и да не сте част от тълпите, то планините на Черна гора, са идеалното място.

Варовиковият масив Дурмитор в северозападната част на страната е известен със своите пътеки за пешеходни направления, каньони и ледникови планински езера. По-тихи и по-евтини други възможности могат да се намерят в близкия каньон Пива в Плузине или на юг към Шкодренското езеро, покрай албанската граница.
Охрид, Северна Македония
Северна Македония не е измежду първите дестинации, за които се сещат туристите, което я прави идеалната страна за налично лятно бягство за работещите пътешественици.

Цените са доста по-ниски от известните средиземноморски дестинации като Испания и Италия. Освен това краткосрочното наемане на апартамент не вреди толкоз на локалните поданици.

Юли и август са идеалните месеци за посещаване на Охрид, защото градът оживява с Охридския летен фестивал, който показва македонския фолклор в музика и танци.

За още по-евтини краткосрочни наеми можете да се насочите на изток към Битоля, където жилищата се оферират единствено за 200 евро на месец.
Белград, Сърбия
Изборът на градска дестинация вместо морска такава е един от най-хубавите способи да поддържате бюджета си под надзор - изключително в случай че планирате лятна отмора в последния миг, споделят още потребителите.

В Белград, столицата на Сърбия, можете да намерите месечен апартамент чартърен единствено за 380 евро.
Банско, България
Само на няколко часа южно от българската столица София се намира планински град, прочут най-много със своите зимни спортове - само че има доста аргументи да посетите Банско и през лятото, написа Euronews.

Разположен в подножието на Пирин планина, градът е вход към туристическите пътеки на Национален парк Пирин. Тук девствени реки лъкатушат през цялостни с цветя долини и иглолистни гори, дом на вълци и кафяви мечки.

Периодът от юли до септември носи набор от културни събития и фестивали в Банско, вариращи от кино под звездите до джаз и фолклорни фестивали.

Месечните наеми на стаи през лятото стартират от едвам 230 евро.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР