Хората от Пролеша бяха излъгани още през февруари 2020-та година.

...
Хората от Пролеша бяха излъгани още през февруари 2020-та година.
Коментари Харесай

Шишков: Хората от Пролеша са излъгани още през февруари 2020-та година

„ Хората от Пролеша бяха излъгани още през февруари 2020-та година. Това е част от кино лентата „ Изпращането на Глашатая “. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков пред публицисти във връзка митингите на жителите на селото, получили санкции за шофиране без винетки по Околовръстния път на София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.
Снимка: Министерство на регионалното развитие
Министърът напомни, че още на 28 февруари 2020-та година тогавашният министър председател изпрати ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по това време да изяснява безусловно като тръбач, къде към София няма да се заплащат винетки.

Оказва се обаче, че в този ден Министерският съвет е приел Решение да не се заплащат винетки само и единствено до разклона за Божурище, разкри проектант Шишков. Доказателство за лъжата е и фактът, че знакът за винетка там си е съществувал във времето обратно и никой в никакъв случай не го е махнал, стана ясно от думите на районния министър.

Дали има юридическа опция да бъдат опростени, даже и отчасти, насъбраните санкции на жителите на село Пролеша – за това занапред ще се направи юридически разбор.
Снимка: Министерство на регионалното развитие
„ Но ще помоля хората, които стачкуват да се извърнат и да стачкуват там, където са същинските виновници, при които се е случило това в оня интервал “, разяснява още министърът и изясни, че служебният кабинет непрестанно се натъква на сходни проблеми от оня интервал.

„ Ще създадем всичко допустимо, в границите на закона, да помогнем на хората “, заключи Шишков.
Снимка: Министерство на регионалното развитие
БГНЕС напомня, че поданици на софийските села Пролеша и Хераково от община Божурище излязоха на митинг поради санкции след шофиране до столицата без винетки. Те са ужасени, откакто инцидентно схващат, че в продължение на три години са глобени с десетки хиляди левове, макар че са били известени, че за този сектор винетка не се изисква. Потърпевшите изясняват, че с решение на Министерски съвет от 2020 година са освободени от таксата за напредване до столицата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР