Хората от пострадалите от наводненията села в Карловско – Богдан,

...
Хората от пострадалите от наводненията села в Карловско – Богдан,
Коментари Харесай

Жители на наводнените карловски села излязоха на протест

Хората от потърпевшите от наводненията села в Карловско – Богдан, Каравелово и Слатина, през днешния ден стачкуват поради още неполучена помощ и поради невъзстановена пътна инфраструктура.

Около 100 души са се събрали на разклона до село Московец, на Подбалканския път. Малко след 7 часа към 30 души застанаха на пътя и блокираха за малко придвижването.

Протестиращите желаят да изкажат своето неодобрение от мудната работа на институциите и най-много на община Карлово. Хората към момента имат съществени усложнения, сподели в предаването " Преди всички " на БНР Йорданка Семкова от село Слатина:

" Бяхме принудени към този момент да дойдем тук, откакто виждаме, че нищо не се случва. Ние знаем, че тези провали няма да бъдат отстранени с магическа пръчка, само че се работи доста постепенно. Хората са обезверени, уплашени.

Като завали дъжд, всички настръхват и виждат, че при по-силен дъжд, ще стане още веднъж наводняване ".

От общината почистиха коритата на главните дерета в селата, само че в профил е пясък, акцентира протестиращата. По думите й другият огромен проблем е неналичието на мостове. Най-вече ни тормози коритото на река Стряма, сподели тя и добави:

" Искаме да има осъдени за безхаберието на община, на страна. Според нас има доста институции, само че всичко това ражда безхаберие. Преди бедствието, коритото на река Стряма беше гора.

Тази река е бомба със закъснител ".

Йорданка Семкова е безапелационна, че би трябвало да се забрани сечта във водосбора на деретата. Протестиращите чакат дейности:

" Както ние сме лоялни към страната, желаеме и тя да е лоялна към нас ".

Сериозни проблеми има и с раздаването на безплатните дърва за огрев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР