Хората от племената овахимба и овазимба в областите Кунене и

...
Хората от племената овахимба и овазимба в областите Кунене и
Коментари Харесай

За добре дошли: Племе в Намибия посреща гостите си със секс

Хората от племената овахимба и овазимба в областите Кунене и Омусати в Северна Намибия имат непокътната просвета, която не се поддава на западното въздействие и пропаганда. При население от над 50 000 души дамите се занимават всекидневно с доене на крави, грижи за децата и други обширни отговорности, до момента в който мъжете отиват на лов, като от време на време отпътуват за нескончаем интервал от време, споделя Vesti.bg.
Богатството на тези номади се дефинира от броя на добитъка, който човек има.
Практиката да се предлага брачна половинка на посетител не се поддържа на никое място другаде с изключение на в районите Кунене и Омусати в Северна Намибия. Хората са полигамни и девойките се омъжват незабавно щом доближат полова зрялост. Те се съпротивляват на атрибутите на актуалния живот. 
Не можете да пренебрегнете алената кожа, която имат. Червеният цвят, който се вижда по кожата им, се назовава паста otjize (комбинация от маслена лой, скраб омузумба и охра) и нейната функционалност е да защищава кожата им от слънцето и ухапванията от инсекти. Те се управляват и от вярването, че аленият цвят значи " земя и кръв ". Вместо да се къпят, дамите вършат димна баня и нанасят върху кожата си ароматни смоли.
Отдавай чест на този, на който се поставя: Тази сентенция се ползва по друг метод в това племе. Когато някой клиент почука на вратата, мъжът демонстрира утвърждението си и удоволствието си да види госта си, като му оказва отношението Okujepisa Omukazendu. Тази процедура безусловно значи, че брачната половинка му се дава на госта, с цел да прекара нощта, до момента в който мъжът спи в друга стая. В случай че няма свободна стая, брачният партньор ѝ ще спи на открито.
Тази предадена традиция има своите " изгоди " в общността: тя понижава ревността и предизвиква взаимоотношенията. Жената има малко или никакво мнение при вземането на решения. На първо място стои подчинението на условията на брачна половинка ѝ. 
Тя има опция да откаже да спи с него, само че би трябвало да спи в една стая с госта.
Тя също по този начин има право да дава приятелите си на брачна половинка си, когато те я посещават, само че това рядко се случва.
Макар че целият свят може да нападна техните културни практики, които те поддържат от доста време, хората се гордеят с метода си на живот. Това е просвета, която мнозина могат да сметнат за много ексцентрична, само че с нея овахимба и овазимба се гордеят извънредно доста. Някои вземат решение да я нарекат " замяна на съпруги ". През годините тя е предизвиквала яростни диспути в страната. 
Още през 2014 година един законодател от Намибия се пробва да утвърди тази културна процедура в закон. В страна с един от най-високите проценти на инфектирани с ХИВ в света това повдигна доста въпроси. Но племената овахимба и овазимба пазят своята културна процедура, като настояват, че тя укрепва другарствата им и предотвратява разпуснатостта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР