Хората от малък германски град, където Илон Мъск е построил

...
Хората от малък германски град, където Илон Мъск е построил
Коментари Харесай

Германски град се надигна срещу плановете на Tesla за разширяване на гигафабрика

Хората от дребен немски град, където Илон Мъск е построил фабрика на Tesla, се опълчиха на проектите за разширение на комплекса.

Мнозинството от жителите на Грюнхайде в Бранденбург, който се намира на час път с кола югоизточно от Берлин, гласоподаваха срещу предложенията за създаване на нова инфраструктура, предопределена да усъвършенства достъпа до обекта и да разреши по-лесен превоз на новите транспортни средства, които излизат от фабриката, в това число товарно хранилище и хранилища.

Част от проектите бяха за детска градина за децата на чиновниците, които оферират разширение на фабриката от 300 хектара и изсичане на към 100 хектара борова гора в процеса, оповестява The Guardian.

Избирателната интензивност на референдума е 76%, като 3499 души гласоподаваха срещу проектите, 1882 от хората бяха за тези промени. Референдумът не е правно обвързващ, само че би трябвало да " послужи като ориентир " за локалната власт и шефовете на Tesla.
 Tesla и китайската BYD възнамеряват разкриване на произвеждане в Сърбия
Tesla и китайската BYD възнамеряват разкриване на произвеждане покрай България

Автомобилните колоси демонстрират интерес към Балканите

Плановете за първичния цех бяха оповестени за първи път от Мъск през ноември 2019 година Производството на транспортни средства стартира през март 2022 година, като първите електрически коли бяха съединени съвсем незабавно.

Имаше възраженията през цялото време, водени от локална гражданска самодейност. Регионът Бранденбург е обиден от суша от няколко години.

Tesla неведнъж е обещавала да сведе потреблението на подпочвени води на най-малко и да рециклира прецизно. Но локалните хора споделят, че се притесняват по-специално от замърсяване на питейната вода, в случай че равнищата на подземните води паднат прекомерно ниско. От гражданската самодейност показват, че част от плануваната повърхност за уголемение е точно в такава сензитивна зона.

В гигафабриката към Берлин, първата на Tesla в Европа, работят към 12 500 служащи. В изказване, след оповестяването на резултата от референдума Tesla разказа проектите си за разширение като " огромна победа за общността ", добавяйки, че ще " търси разговор с всички участници, с цел да вземе решение за по-нататъшни стъпки ".

Компанията съобщи, че задачата й е " да даде опция за доста прекачване на трафика на тежкотоварни коли към железопътния превоз и да обезпечи бързо разширение на съществуващата инфраструктура към фабриката ".
 Ето за какво поевтиняват акциите на Tesla
Ето за какво поевтиняват акциите на Tesla

До предходната сряда акциите на Tesla паднаха с 26% тази година

Миналия месец стачка на служащите на Tesla в Швеция поради правата на групово договаряне се трансформира в най-продължителното прекъсване в страната от близо 80 години. Стачката на членовете на профсъюза IF Metall, която е с над 300 000 души, се счита за най-големият опит да се избави синдикалният модел на Швеция от световните трудови практики от десетилетия.

Според Националната работа за ходатайство към една трета от служащите на Tesla в страната са взели участие в стачката от началото й на 27 октомври.

В прилежащи Дания, Норвегия и Финландия електрическите автомобили на Tesla бяха блокирани на пристанища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР