Хората от Голям Дервент са изплашени след снощната стрелба на

...
Хората от Голям Дервент са изплашени след снощната стрелба на
Коментари Харесай

След убития граничен полицай в Голям Дервент, хората: Турците помагат на бежанците!

Хората от Голям Дервент са изплашени след снощната пукотевица на граничната вадичка, където от патрон покоси млад български служител на реда.

" Сега, за пръв се случват такива неща при нас. Иначе емигранти имаме, минават постоянно, само че до момента не е имало такава престрелка ", показа пред БГНЕС жена от пограничното с Турция село.

" С групи минават – 12, 18, 20 и 25 индивида, те по този начин бягат. Сутрин, обед, вечер… Граничните си гледат работата, хората, в случай че не са те, смятай, тук ще е чудо… Виждали сме турците по какъв начин им оказват помощ, поставят стълби, качват се и минават, обаче нашите гранични си гледат работят ", добави я неин съселянин.

" Много ясно, че към този момент ще се опасяваме, няма да можем да спим, по тази причина и пущам кучетата… Аз не се и заключвам, вратите ми са отворени и всеки един може да влезе ", разяснява още дамата.

Припомняме ви, че нощес, към 20:35 часа, в региона на 242-ра пирамида към село Голям Дервент, граничен наряд в състав - сержант Петър Бъчваров и чиновник на Министерството на защитата се натъкват на срез на оградата.

Слизайки от служебното МПС служителят на реда насочва фенера към въпросния срез, последвал е незабавно изстрел от прилежащата територия на Турция, с който служителят на Министерство на вътрешните работи е погубен, разкри през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Групата, която е произвела изстрелите, се е отдръпнала към вътрешността на южната ни съседка.

Осъществен е контакт с турските управляващи, подхванати са дейности по определяне на причинителите, с цел да бъдат изправени пред закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР