Хората от двете страни на Тайванския проток са етнически китайци

...
Хората от двете страни на Тайванския проток са етнически китайци
Коментари Харесай

Всички сме китайци, обяви бившият премиер на Тайван

Хората от двете страни на Тайванския пролив са етнически китайци и имат едни и същи предшественици. Това съобщи някогашният президент на Тайван Ма Инджоу при започване на, което провокира рецензии от страна на ръководещата партия в Тайван, оповестява " Ройтерс ".

Ма заемаше държавния пост в интервала 2008-2016 година и ще бъде първият някогашен или сегашен тайвански президент, посетил Китай , откогато победеното държавно управление на Република Китай избяга в Тайван през 1949 година в края на гражданската война с комунистите, където остава и до през днешния ден.

Визитата му идва в миг на до момента в който Китай продължава военния и политически напън върху острова в опит да го накара да одобри китайския суверенитет.

Управляващата Демократическа прогресивна партия на Тайван разкритикува визитата на Ма, която смята за неуместна, като се има поради, че някогашният дълготраен съдружник на Тайван в интерес на Пекин ден по-рано.
 Бившият президент на Тайван е на историческа аудиенция в Китай
Бившият президент на Тайван е на историческа аудиенция в Китай

Ма Инджоу се надява на мир посредством взаимоотношението сред младежите

В тирада пред Мавзолея на Сун Ятсен в източнокитайския град Нанцзин, където е заровен индивидът, свалил последния китайски император през 1911 година и оповестил Китай за република, Ма похвали делото на Сун.

Хората от двете страни на Тайванския пролив са китайци и са потомци на Ян и Хуанди (митични китайски владетели - б.р.), посочи Ма.

В изявлението си Ма употребява дефиниция на китайски, която се превежда като китайци по етнос, а не по народност. " Наследници на императорите Ян и Хуанди " е израз, отнасящ се до връзката на китайския народ с общите му прародители.

Според социологически изследвания обаче множеството тайванци към този момент не се самоопределят като китайци.

Сун публично се счита за бащата на Република Китай, което е формалното име на Тайван и до през днешния ден. Сун е уважаван и от Китайската комунистическа партия за свалянето на династията Цин, само че въпреки това, държавните управления в Пекин и Тайпе не се признават взаимно.
 Тайван се готви за цялостна обсада на Китай
Тайван се готви за цялостна обсада на Китай

Военният бюджет на Тайван ще се концентрира към оръжия, съоръжение и елементи за F-16

Посещението на Ма е част от акцията на главната опозиционна партия на Тайван - " Гоминдан ", която се афишира за по-тесни връзки с Китай, макар че изрично отхвърля да е пропекинска.

Китай отхвърли многократните апели на сегашния президент Цай за договаряния, защото я смята за сепаратистки водач. От своя страна тя твърди, че единствено народът на Тайван може да взема решение бъдещето си.

Ма, който е почитан член на " Гоминдан ", съобщи, че се надява на мир.

" Искрено се надяваме, че двете страни ще работят заедно за мир, с цел да избегнат война и да се стремят към възобновление на Китай. Това е неизбежна отговорност на китайския народ от двете страни на протока и ние би трябвало да работим интензивно за това ", акцентира той.

Няма проекти Ма да се срещне с високопоставени китайски чиновници по време на визитата си. Той се срещна с китайския президент Си Дзинпин в Сингапур в края на 2015 година малко преди актуалният президент на Тайван Цай Инуън да завоюва изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР