Хората от 30 къщи в ниската част на село Клисурица

...
Хората от 30 къщи в ниската част на село Клисурица
Коментари Харесай

Хората от 30 къщи край Монтана са евакуирани заради опасно високо ниво на местния язовир „Клисурица“

Хората от 30 къщи в ниската част на село Клисурица край Монтана са били евакуирани нощес поради рисково високо равнище на локалния язовир „ Клисурица ", заяви на брифинг през днешния ден кметът на Монтана Златко Живков.

Евакуираните са настанени при свои родственици в град Монтана и във високите елементи на селото.

Заради проливните дъждове водата в язовир „ Клисурица " е стигнала до ръба на преливника. Изпускателят на стената е бил отворен, а екипи на пожарна сигурност от Монтана са почнали изпомпване на водата, което е траяло до тази заран. В минута са изпомпвани по 20 кубически метра и по този начин равнището на язовира е намалено и към този момент не основава заплаха от преливане, само че все пак наблюдението на този язовир ще продължи и в идващите 24 часа. В избавителните дейности са се присъединили и частни строителни компании, които са обезпечили спомагателна техника за прокопавания в дерето на реката. Работата на място са следили регионалният шеф на Монтана Валери Димитров и кметът на общината Златко Живков.

Поройният дъжд нощес е отнесъл настилки от пътя сред селата Клисурица и Долна Рикса в община Монтана. Този път е затворен и вместо него се употребяват обходни направления през прилежащите села. Дъждовната вода е отнесла настилки от улици в селата Долна Рикса, Смоляновци и Клисурица в община Монтана, посочи кметът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР