Хората, определяни като "нощни птици", трябва да са бдителни за

...
Хората, определяни като "нощни птици", трябва да са бдителни за
Коментари Харесай

Хората, определяни като "нощни птици", често променят настроението си

Хората, определяни като "нощни птици ", би трябвало да са бдителни за психологичното си здраве - нарушаването на естествения темп на вътрешния им часовник усилва риска от промени в настроението им, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

"Човек би трябвало да се разсънва при изгрев слънце - увери невропсихоложката Лора Лайъл от университета в Глазгоу. - Ако даден субект желае да е в положително здраве, интензивността му би трябвало да е интензивна през 10-те часа от денонощието, през които е най-активен. През 5-те часа, през които тя е най-слаба, сънят е постоянен, а това се реализира най-лесно в средата на нощта ".

Връзката сред нощната интензивност и психологичните разстройства не е изненадваща. Новото проучване обаче е най-широкомащабното, отдадено на тази тематика - обхванало е над 91 000 участници във Англия сред 2006 година и 2010 година Те попълнили въпросници за психологичното си здраве.

Учените изследвали "амплитудата " в равнището на интензивност през денонощието. Колкото по-голяма е интензивността денем, комбинирана с отдих през нощта, толкоз по-добър е резултатът върху здравето. Ако купонясвания през нощта са комбинирани със слаба интензивност денем, рискът от промени в настроението се усилва. Смущенията, от потиснатост до неуравновесеност, хронична меланхолия и биполярно разстройство, са чести измежду тези, чието равнище на интензивност не е обвързвано с естествения циркаден темп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР