Хората очакваха решение на проблемите си, но тези, които влязоха

...
Хората очакваха решение на проблемите си, но тези, които влязоха
Коментари Харесай

Манолова: Хората очакваха решение на проблемите си, но партиите в НС ще им създадат нови

" Хората чакаха решение на проблемите си, само че тези, които влязоха в новия парламент, ще им основат нови, още по-тежки, освен това в разгара на студена зима ".

Това съобщи пред БНР лидерката на " Изправи се.БГ " Мая Манолова и добави:

" По време на предизборната акция ние непрестанно казвахме истината, а това се санкционира.... Предупредихме, че огромните партии са глухи за проблемите на елементарните хора и още веднъж се оказахме прави ".

Според нея партиите в 48-ото Народно заседание нямат никакво желание да сформират държавно управление, нито да поемат отговорност:

" Те ще се пробват да имитират, че ще вършат коалиция, след което ще тласнат българския народ към последващи избори ".

" България остана единствената страна в Европейски Съюз, която не поддържа семействата за високите сметки. Направиха го Испания, Италия и други... Това, което се анонсира в общественото пространство, е повече от обезпокоително. Намерението да бъдат въведени две цени за ток. България, която е страна, произвеждаща ток, само че този на ниска цена ток няма да стига до българските семейства, а съгласно четворната коалиция, която го записа в Плана за възобновяване и резистентност, битовите консуматори, елементарните хора, бедните хора ще излязат на свободния пазар. Вместо на тези равнища - до 100 лв. да купуват електрическа енергия, ще я купуват на 1000 лева, които са по втората цена. Първата цена - до 300 кв/ч - покрива единствено осветлението, тв приемника, компютъра и готварската печка. Т.е. отопляващите се на ток, а това са близо 40% от българите, ще заплащат три пъти по-високи сметки, в случай че това безчовечно за българския народ решение мине през Народното събрание ", разяснява Мая Манолова.

По думите ѝ минималната работна заплата би трябвало да покрива най-малко издръжката на живот, която е 1260 лв..

" Три плана за решение, които са витално значими, са - цената на бензин и дизел да е 2,50 лева, това е действителната цена; таван на цените на главните хранителни артикули - дребната потребителска кошница; заледяване на битовите сметки, само че не към днешна дата, както желаят от Българска социалистическа партия, а към дата 1-ви януари 2022 година ".

Манолова изрече очакване партиите в Народното събрание " да не пипат " Изборния кодекс " преди идните избори, с цел да си обезпечат победа с хартиени бюлетини или с други шмекерии ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР