Хората ни избраха, за да отстраним ГЕРБ, а новото мнозинство

...
Хората ни избраха, за да отстраним ГЕРБ, а новото мнозинство
Коментари Харесай

Божанков: Хората ни избраха, за да отстраним ГЕРБ, а новото мнозинство прави път за завръщането му

Хората ни избраха, с цел да отстраним ГЕРБ, а новото болшинство прави път за завръщането му. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков след отстраняването на Никола Минчев от председателския пост в Народно събрание.

" Не става въпрос за оставката на Никола Минчев, знакът е доста явен. Говорим за едно ново болшинство, което се поддържа от Движение за права и свободи, " Възраждане ", ГЕРБ и Има Такъв Народ, за замяна на вота на българския гласоподавател. Защото гласоподавателят не е дал своя вот за Слави Трифонов, с цел да изчегърта всеки опит ГЕРБ да бъдат отстранени от власт. Хората гласоподаваха за Трифонов, с цел да изчегърта ГЕРБ, а той изчегърта три Народното събрание, в това число и самичък себе си сега, в опит да избави ГЕРБ ", разяснява Божанков пред БНР

По думите му сега се трасира законодателната рамка на връщане на остарялата власт:

" Това ново болшинство, скрепено от Движение за права и свободи, " Възраждане ", ГЕРБ и Има Такъв Народ, сменя ръководителя на Народното събрание, с цел да проправи пътя на връщане на остарялата власт. Всички старания, митинги, очакванията на стотици хиляди българи този модел да бъде отхвърлен през днешния ден бяха предадени от Трифонов и Има Такъв Народ, които събориха това болшинство ".

Явор Божанков акцентира, че това е и обяснението за какво леви и десни се сплотиха във властта:

" Отговорът е доста елементарен - тъй като получихме мандат от българските жители да премахнем ГЕРБ от власт. Днес беше комплициран завършек на този опит, само че той не е завършил. Ще водим тази борба, в случай че би трябвало, по площадите, в Народното събрание, на нови избори и няма да се откажем, тъй като това е нашата задача ".

Според него при гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление на Кирил Петков идната стъпка ще е предварителни избори:

" В доста комплициран миг за страната, тъй като няма призната актуализация на Бюджета ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР