Хората не спазват мерките и то тези мерки, които не

...
Хората не спазват мерките и то тези мерки, които не
Коментари Харесай

Здравният министър: Демонстративното неносене на маски застрашава животи

" Хората не съблюдават ограниченията и то тези ограничения, които не са толкоз затормозяващи - да се съблюдава отдалеченост, да се носят маски на закрито и да има стерилизация. " Това сподели по министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Всеки би трябвало да носи отговорност както за себе си, по този начин и за хората към него, акцентира той.

" Много хора починаха, доста лекари си отидоха. Всеки, който не желае да носи маска, това за мен е волност. Това не е отговорно държание. Демокрацията, за която всички се борихме преди, изисква да съблюдаваме правата на всички хора. А едно от тези права е правото на живот. С нашето държание и с демонстративното неносене на маски ние застрашаваме главното право на всеки един човек ", посочи министърът на опазването на здравето.

Във връзка с решението персоналните лекари да могат да издават посоки за PCR проби, проф. Ангелов сподели, че се чака Националното съдружие на общопрактикуващите лекари, дружно с БЛС, да изработят критерии, по които да се отпуска този PCR тест. " Те упорстват да изработят тези правила и по този начин е редно ", означи министърът. Той добави, че " когато има критерии и когато знаем, че заболеваемостта е към 10% от всички изследвани проби, е разумно и да знаем, че подобен ще бъде и нужният брой посоки, които да може да издава един доктор. В момента не обсъждаме предели, в този момент чакаме критериите ".

Здравният министър бе безапелационен, че до всеобщо затваряне на градове няма да се стигне, както и до прекосяване, към този момент, към отдалечено образование на всички възпитаници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР