Хората не осъзнават колко е приятно да седиш и да

...
Хората не осъзнават колко е приятно да седиш и да
Коментари Харесай

Учени: Оставете устройствата си и нека умът ви да блуждае

Хората не осъзнават какъв брой е прелестно да седиш и да мислиш. Според проучване на Американската психическа асоциация, ние постоянно подценяваме какъв брой ни е нужно да прекараме известно време уединено с мислите си, без нищо да ни разсейва.
„ Хората имат поразителната дарба да се потапят в личното си мислене ", споделя водещият създател на проучването Ая Хатано, лекар по философия от университета в Киото в Япония. „ Нашето проучване демонстрира, че на множеството от наси ни е мъчно да оценим какъв брой ангажиращо може да бъде мисленето. Това би могло да изясни за какво хората избират да се занимават с устройства и други разсейвания, вместо да отделят миг за размисъл и въображение в всекидневието. "
Изследователите съпоставят отговорите на участниците в опита за това какъв брой от тях харесват просто да си седят и да мислят и какъв брой от тях фактически го вършат. Всеки от 259-те души създали по 6 теста. Изследователите разкрили, че респондентите оценили времето за мислене доста по-високо, в сравнение с са очаквали. Това било правилно, без значение дали участниците са седнали в скучна конферентна зала или дребна, тъмна стаичка без образна стимулация, без значение дали интервалът на мислене е траял три минути или 20 минути и без значение дали участниците са били помолени да рапортуват за изпитаното наслаждение в средата на задачата или в края. При всички условия хората признали, че мисленето им е доста по-приятно, в сравнение с са очаквали.
Тези резултати са значими в нашата модерна епоха на осведомително претоварване и непрекъснат достъп до разсейващи фактори, съгласно съавтора на проучването Ку Мураяма, доктор от университета в Тюбинген в Германия. „ Вече е извънредно елементарно да „ убиеш времето ". В рейса на път за работа можете да ревизирате телефона си, вместо да се потопите във вътрешното си свободно плаващо мислене, тъй като предвиждате, че този развой е отегчителен ", изяснява той. „ Въпреки това, в случай че тази прогноза е неточна, вие пропускате опция да се ангажирате позитивно, без да разчитате на каквото и да е стимулиране извън. "
Прекараното в мислене време може да помогне на хората да вземат решение проблеми, да ускори тяхната креативност и даже да им помогне да намерят смисъл в живота. „ Ако хората интензивно заобикалят мисловни действия, пропущат тези значими преимущества ", прецизира Мураяма.
Средната оценка на наслаждение и задоволство, която дали участниците от мисловния си развой, обаче била към 3 до 4 по 7-степенна канара...
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР