Хората не бива да се поддават на паника и да

...
Хората не бива да се поддават на паника и да
Коментари Харесай

Не се паникьосвайте за екскурзиите си заради епидемията, съветва шефът на КЗП

Хората не трябва да се поддават на суматоха и да се отхвърлят дефинитивно от плануваните пътувания. Това посъветва ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той изясни, че има основани форсмажорни условия, които провокират отхвърли от екскурзии. Пред Българска национална телевизия той акцентира, че е значимо да се знае при какви условия сме си създали резервацията.

"Потребителите имат право да си върнат парите за пакетното пътешестване ", разяснява той.

И уточни, че става въпрос за контракти, подписани с турооператори, с хотелско запазване и проведен превоз. При индивируална резервация на хотел и пътешестване въпросът е по-различен. Според Маргаритов хубаво би било да презаверим пътуванията си, до момента в който отшуми епидемията.

България също може да бъде наранена в икономическо отношение, в случай че коронавирусът се популяризира. Засегнати страни като Китай и Италия към този момент губият туристи поради болестта. Много екскурзии за Великден са анулирани. Друга известна дестинация - Турция - също разгласи, че е записала случаи на COVID-19.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР