Хората наистина ме обичат. Върнах се в Пловдив и ГЕРБ

...
Хората наистина ме обичат. Върнах се в Пловдив и ГЕРБ
Коментари Харесай

Вежди Рашидов откровено: И една секунда не съм работил в Мултигруп“

" Хората в действителност ме обичат. Върнах се в Пловдив и ГЕРБ завоюва в Пловдив. В телефона ми имам над 400 позвънявания. При 60% от тях ми споделят – върни се. Трябваше да се откри персона за ръководител на Народното събрание, която не е подвластна. Когато видях, че на хората извън им омръзва, трябваше да го направя в името на народа “. Това съобщи в „ Тази събота “ по Би Ти Ви ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов.

„ Ако не се оправям, ще се отдръпва. Аз съм бил два мандата министър. Трябва ми малко време, с цел да навляза в процедурите на Народното събрание. Щом жена ми ми сподели, че заставам добре и се оправям – това е една оценка от моята брачна половинка. Прекрасни хора седнаха като заместници. Ще приемем ротационен принцип на ръководство и всички ще имат благоприятни условия “, добави той.

„ Най-лесно се работи с Бойко Борисов. Той е отстъпчив, отворен към разговор. След избора Борисов ме поздрави и сподели, че се оправям добре. Политиката на партията се организира през доста хора, през негови заместници “, показа Рашидов.

„ Времето е в ръцете на хората. Българският народ е този, който ни е избрал - той ще ни и изгони. Безкрайно не може да се опъва ластикът. Идва зима, разгадавам Народното събрание да работи и да бъдат рационални. Плюенето не е политика. Зимата идва и би трябвало да се работи. Театри има задоволително, само че политиците би трябвало да работят “, съобщи доайенът на Народното събрание.

„ За разлика от Асен Василев аз имам биография. Той ми е градски – от Хасково сме по-интелигентни хора. Това е проваляне. Той би трябвало да ми прочете биографията. Той сега е водач на една партия, само че това говорене не е политическо, а обидно “, разяснява Рашидов думите на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “, че избора му за ръководител на Народното събрание е „ фасада “.

„ Аз знам кой тиражира тематиката с „ Мултигруп “. Никога не съм работил и една секунда в „ Мултигруп “, акцентира той.

„ Аз познавам от социализма Илия Павлов и нищо неприятно не ми е направил. Той е работил в Министерството на културата. Илия Павлов за нищо не е наказан. Приятели не оставям – той ме одобри за другар и аз него “, добави Рашидов.

Все още осъждам служебния министър на културата Велислав Минеков. Този тираж „ мултак “ потегли от него, изясни той.

Аз показах персонално мнение по отношение на поканата на съветския дипломат за откриването на Народното събрание. Това не ми пречи да се подчиня на партийното решение, разяснява Рашидов.

Всяка страна има право да вземе независимо решение по тези въпроси, споделя тя
Аз персонално съм съперник да се пращат оръжия на гибелта. Ако това е държавна политика, ще се подчиня, добави ръководителят на Народното събрание.

След 11 гласувания и близо 55 часа първо съвещание, с болшинство от 139 гласа 70-годишният Вежди Рашидов застана в петък отпред на 48-ото Народно заседание. За него гласоподаваха депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ”. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР