„Хората на вашата възраст често са апатични към политиката, но

...
„Хората на вашата възраст често са апатични към политиката, но
Коментари Харесай

Томислав Дончев към младежи във Враца: Не оставяйте по-възрастните да вземат решения вместо вас

„ Хората на вашата възраст постоянно са апатични към политиката, само че не би трябвало да е по този начин. Решенията, които ние, политиците, вземаме през днешния ден, касаят доста повече Вас, в сравнение с тези, които са с 30 или 40 години по-възрастни. Не оставяйте по-възрастните да вземат решения вместо вас”. С тези думи се обърна вицепремиерът Томислав Дончев към младежи при визитата си във Враца. Заедно с Калин Каменов той организира среща със зрелостници от образователни заведения в града.
„ Работата ни в последните 4 години за възстановяване на инфраструктурата, за привличане на вложения, за нов градски превоз, за по-добра спортна инфраструктура, за по-приветлива градска среда, има общ знаменател – сътворяваме предпоставки Враца да се развива стопански, да се трансформира в районен стопански център. А главната цел зад това е Вие да намерите смисъл да останете във Враца “, сподели Калин Каменов.
По думите на Томислав Дончев и политиците, и младежите в страната ни би трябвало да положат старания, с цел да приказват на един и същи език. „ Политиците вземат решение по какъв начин да наподобява просветителната система, по какъв начин да наподобява паркът, от къде да минава дадена улица. Това би трябвало да го решавате вие. Вие сте жители с безусловно всички цивилен права. Имате освен правото, само че и задължението да се интересувате. Всичко, което е направено сега, Вие ще ползвате доста по-дълго време от другите “, безапелационен беше вицепремиерът Дончев.
Калин Каменов и Томислав Дончев дадоха отговор на доста въпроси на младежите за опциите за реализация на младежите във Враца и в страната, за какво образованието е приоритет номер едно на държавното управление и какви ограничения се взимат за привличане на повече младежи като учители, какво се прави за развиването на туризма в общината.
Преди срещата със зрелостниците вицеприемиерът Дончев посети филиала на Медицинския университет във Враца. Той организира среща със студентите и прегледа обновената по Оперативна програма „ Региони в растеж” постройка на филиала. В реконструкцията и оборудването на филиала са вложени близо 6.5 млн.лв., като това е най-голямата инвестиция в областта на висшето обучение, която се случва във Враца за първи път от 30 години насам.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР