Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз

...
Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз
Коментари Харесай

Мангъров: Сертификатите са опасни и ненужни, Симидчиев: Половината свят е ваксиниран

" Хората на митинга желаеха унищожаване на зелените документи и аз съм склонен с тях, тъй като те са рискови и ненужни. Този, който има документ и е имунизиран, може да заразява и е рисков ", това сподели в ефира на предаването „ На Фокус”доц. Атанас Мангъров, инфекционист, специалист към " Възраждане ".

Според него имунизацията не оказва помощ, тъй като тези, които са имунизирани, могат да се заразяват и да заразяват останалите, а зеления документ им дава право да се движат свободно и да популяризират вируса.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от " Демократична България " разяснява, че половината свят е имунизиран и това няма нищо общо с конспирации.

" Сертификатът свидетелства за тест, имунизация или преболедуване, или съществуване на антинела, което важи единствено в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, прекарват по-леко и смъртността е ниска ", съобщи още той.

Д-р Симидчиев е уверен от научни доказателства, че имунизираните заразяват по-малко, което евентуално е по този начин и за преболедувалите. Той призна, че имунизациите не са стопроцентово решение в битката с Коронавирус, само че са най-хубавото, с което разполагаме сега и милиони хора са избавени посредством тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР