Хората на Кьовеши постигнаха присъда за българска бизнесдама заради автосервиз.

...
Хората на Кьовеши постигнаха присъда за българска бизнесдама заради автосервиз.
Коментари Харесай

Присъда за бизнесдама, опитала да получи евросредства с фалшиви документи

Хората на Кьовеши реализираха присъда за българска бизнесдама поради автосервиз. Това се похвали в публично известие европрокуратурата.

Предприемачката е санкционирана от съда поради опит за машинация със дотации и правене на документи с погрешно наличие.

От името на компанията тя е подала молба до Държавен фонд " Земеделие " по размер " Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия ", с цел да получи финансиране и съоръжение за автосервиз на стойност 200 хиляди евро, от които 85 на 100 се обезпечават безплатно от Европейски Съюз, а 15 на 100 - от страната.

Разследването е открило, че тя е подала документи с погрешно наличие, включително подправени свидетелства за образование, подправени строителни бумаги и подправени предложения за закупуване на съоръжение, с цел да получи финансирането. В резултат средствата не са ѝ били изплатени.

Глобата за бизнесдамата е от 3000 лева, като процедурата е предходна по текста от Наказателния кодекс, по който при избрани условия може наказателната отговорност да бъде сменена с административна санкция.

Припомняме, че неодтадва Европейската прокуратура (EPPO) в София (България) се похвали и, че е дала на съд аграрни производител - притежател на овцеферма в община Вършец (област Монтана), обвинен за машинация със аграрни дотации и подправяне на документи. Той сполучливо е кандидатствал за средства за модернизиране на стопанството си в размер на 134 770 лева (около 69 000 евро), 85% от които са финансирани от Европейския фонд за земеделие. за развиване на селските региони (ЕЗФРСР) и 15% от националния бюджет. Но се оказва в следствие, че е прибягнал до документална машинация, с цел да получи европейските пари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР