Хората, на които е предложена ваксинация, трябва да се съгласят,

...
Хората, на които е предложена ваксинация, трябва да се съгласят,
Коментари Харесай

Германия прехвърли прага от два милиона случая на коронавирус.

" Хората, на които е препоръчана имунизация, би трябвало да се съгласят, с цел да понижат натиска върху лечебните заведения. 85% от леглата в интензивните отделения в лечебните заведения в 10 от 16-те немски провинции са заети от пациенти с ковид.

Германия трансферира прага от два милиона случая на ковид. Това става в миг, в който немският канцлер Ангела Меркел предлага мегалокдаун. Над 220 000 инфектирани с ковид за денонощие и най-вече смъртни случаи - 1200, означи Германия. Това съответствува с предизвестието на канцлера Ангела Меркел, че вирусът може да бъде възпрян само със затегнати ограничения. Разликата сред меки и твърди ограничения вижда всеки ден и българският доктор Борис Таблов.

" На базата на тези мутирали варианти, които предизвикват главоболия във Англия и Южна Африка. Тези разновидности сега постановат по-радикални ограничения. В Германия опитът е подобен, че мекият локдаун не докара до усъвършенстване ", изясни доктор Таблов. Очаква се на среща с водачите на провинциите Меркел да разиска прекъсване на публичния превоз в градовете и междуградските линии, както и въвеждане на инспекции по границите, наложителни маски от вида FFP2, отдалечена работа. До през вчерашния ден направените ваксинaции в страната са близо 800 000 с препаратите на Pfizer/BioNTech и Moderna.

" Хората, на които е препоръчана имунизация, би трябвало да се съгласят, с цел да понижат натиска върху лечебните заведения. 85% от леглата в интензивните отделения в лечебните заведения в 10 от 16-те немски провинции са заети от пациенти с ковид. В края на годината ние ще сложим тази пандемия под надзор, ще има задоволително ваксини за цялото население ", даде обещание шефът на института " Роберт Кох " Лотар Вилер.

Самият доктор Таблов, който е анестезиолог на първа линия, се е ваксинирал с първия позволен препарат, само че и да е имал избор, отново би предпочел някоя от РНК имунизациите, каквито са тези Pfizer/BioNTech и Moderna.

" За РНК имунизациите главната паника е, че технологията е напълно нова. Експертите считат, че това е бъдещето освен на имунизациите, само че и за лекуването на някои обществено значими болести ", разяснява доктор БорисТаблов.

Специалистът счита, че скептиците се доверяват повече на векторните ваксини.  Д-р Таблов се надява пролетта да натисне вируса надолу, а имунизациите през лятото към този момент да са задоволителни за всеобща имунизация. Лично неговото мнение е, че политиците не съумяват да поддържат връзка вярно със скептиците и по този начин се стига до конспирации и съмнение.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР