Хората могат да живеят и до 130 години, а и

...
Хората могат да живеят и до 130 години, а и
Коментари Харесай

Учени: Вечният живот е възможен на теория

Хората могат да живеят и до 130 години , а и повече, даже и тази опция да е дребна, настояват швейцарски учени, представени от Агенция Франс Прес.

Максималната дълготрайност на човешкия живот остава противоречива тематика. Според някои проучвания тя е 150 години, други изключват каквато и да е граница.

Учените от Федералното политехническо учебно заведение в Лозана дават своя принос по тематиката с разбор на данни за суперстолетници на възраст над 110 години и такива, които живеят до 105 години. Ако рискът от гибел нараства обикновено с възрастта, швейцарските учени стигат до извода, че тя доближава плато с възможност за доста дълбока напреднала възраст от 50 %.

" След 110 години можем да съпоставим вероятността за още една година живот с тази от ези и тура - изяснява проф. Антъни Дейвидсън. - При ези ще отпразнувате още един рожден ден, другояче ще умрете преди него. "

Според наличните данни хората могат да живеят 130 години, само че в случай че те бъдат екстраполирани, няма граница за човешкото дългоденствие. "

Учените са работили с интернационална база данни за 1100 суперстолетници от 13 страни .

Най-възрастният човек, регистриран в света, е французойката Жан Калман, умряла през 1997 година на 122 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР