Хората мислят, че могат да се влюбят, само когато срещнат

...
Хората мислят, че могат да се влюбят, само когато срещнат
Коментари Харесай

За съвършенството и любовта

Хората мислят, че могат да се влюбят, единствено когато срещнат заслужен човек - нелепост! Никога няма да намериш подобен. Хората считат, че ще могат да заобичат единствено когато намерят идеален мъж или жена - нелепост! Никога няма да ги намерите, тъй като съвършена жена или идеален мъж не съществуват, или в случай че съществуват, вашата обич въобще не ги вълнува.
 
Не изисквайте съвършенство, тъй като по този начин няма да намерите никаква обич, струяща в самите вас. Напротив, ще станете напълно нелюбещ. Хората, които изискват съвършенство, са доста нелюбещи, невротични хора. Дори и да намерят обичан или обичана, те изискват съвършенство, любовта бива разрушена поради това условие.
 
Когато мъж се влюби в жена, или жена в мъж, незабавно идват условията. Жената почва да упорства мъжът да стане идеален, просто тъй като се е влюбил в нея. Като че ли е направил някакъв грях! Сега той е задължен да бъде идеален, в този момент той би трябвало да захвърли всички дефекти - просто поради тази жена. Сега той не може да бъде просто човек. Или би трябвало да стане супермен, или - подправен човек, лъжец. И тъй като е доста мъчно да станеш супермен, ставаш лъжец.
 
Хората почват да се преструват, да влизат в функции, да разиграват игри... Запомнете, в никакъв случай не изисквайте съвършенство. Нямате право да изисквате каквото и да било от който и да било. Ако някой се влюби във вас, бъдете признателни, само че не искайте нищо - тъй като той не е задължен да ви обича. Ако някой ви обича - това е знамение, изпитвайте боязън пред това знамение!
 
Любовта е функционалност, естествена като дишането. Когато обичате някого, не стартирате с изискванията; по този начин през цялото време затваряте вратата. Не очаквайте нищо. Ако нещо пристигна, почувствайте признателност. Ако нищо не идва, значи не би трябвало да идва, и няма нужда да идва. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР