Хората, които сме се борили за съдебна реформа, нито един

...
Хората, които сме се борили за съдебна реформа, нито един
Коментари Харесай

Явор Божанков: Лявото в България започна да прилича на много лош двойник на Възраждане

Хората, които сме се борили за правосъдна промяна, нито един не е в тази група (на БСП) – нито един не остана – кой натирен, кой на друго място, кой самостоятелен. Големият риск пред лявото в България е, че то стартира да наподобява на доста неприятен двойник на " Възраждане ". Практически няма разлика, даже имат общи начинания. Това съобщи самостоятелният народен представител Явор Божанков пред NOVA .

Той даде образец с общи подписки, общи конституционни тъжби сред двете партии. " Това е обезпокоително, тъй като " Възраждане " са популисти, те са риск за демократичната система, те са риск за страната като цяло. Прибавянето на Българска социалистическа партия от тази страна е ужасно неприятно ", изясни тезата си депутатът, който влезе в 48-ия парламент от квотата на Българска социалистическа партия, само че бе изключен от парламентарната група.

" Най-голямата отговорност носи водачът. Не желая да приказвам за човек, с който съм работил и който направи и доста положителни неща ", сподели той.

70 депутати от Демократична България и Политическа партия сезираха Конституционния съд за измененията в Изборния кодекс

" Връщането на хартиения избор е голям риск. Хартиената бюлетина е страховит удар – 6 години битката с изборните измами докара до машинния избор. Тези, които вкараха хартиения избор, те унищожиха машините, разчитат на едно – в случай че не могат да завоюват поддръжка от обществото, да я завоюват служебно. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия разчитат да завоюват от това. От българския гласоподавател зависи дали ще съумеят ", сподели Божанков.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите одобриха механизъм за следствие на основния прокурор

Относно правосъдната промяна в страната и приемането на първо четене в Народното събрание на промени в Закона за правосъдната власт и в Наказателно процесуалния кодекс, с които се основава механизъм за надзор на основния прокурор, той сподели: " Сега сме там, където бяхме и преди 15 година има солидно болшинство, което не желае правосъдна промяна, само че тъй като я желаят от Европа, и цялото българско общество я желае по тази причина с процедурни хватки я задушиха, опраскаха – както желаете, по този начин го кажете. Тази правосъдна промяна влезе в правна комисия и всички, без Демократична България, направиха по този начин, че тя да бъде отсрочена. Докато стана ясно, че парламент няма да има, тогава всички внезапно заявиха, че желаят промяна ".

Оптимист съм, че тази промяна ще се случи даже в идващ парламент и ще стане ясно кой ни лъже в очите. Шенген също зависи от правосъдна промяна. Неосъществяването на правосъдната промяна също е свършена работа, зависи от гледната точка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР