Хората, които са ваксинирани могат леко да се разболеят, но

...
Хората, които са ваксинирани могат леко да се разболеят, но
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Делта вариантът е опасен и заразява за 10 секунди

Хората, които са имунизирани могат леко да се разболеят, само че съвсем напълно са предпазени от делта разновидността. Това съобщи имунологът от Берн доктор Аспарух Илиев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той уточни, че когато имунизирането понижава и съществува опция да усили разпространяването на инфекцията. Съвсем обикновено е при всички ваксини да бъде сложена повече от една доза, посочи доктор Аспарух Илиев. 
 Наш доктор приказва за положителни и неприятни вести за имунизациите и ковид Наш доктор приказва за положителни и неприятни вести за имунизациите и ковид
" Интересни данни от изследване на оксфордския университет демонстрират, че всички ваксини резервират висока успеваемост към делта-варианта на...

Трета бустерна доза ще усили резултатът на имунизациите неведнъж. Самото решение е добре да протече централизирано в България или да работи независимо, изясни доктор Илиев. 

Д-р Илиев съпостави делта разновидността на ковид, който стреля като един снайпер, който не уцелва десетката, а към осмицата. С всяка последваща доза имаме доста по-дълъг резултат на имунизациите, а в случай че се сложи трета бустерна доза продължителността на имунитета ще бъде увеличена, акцентира Илиев. 

Той увери, че след голям брой проби има извънреден профил на имунизациите. Делта разновидността е преди всичко много по-заразен, нужни са 10 секунди за заразяване, в случай че има контакти с болен човек от инфекцията и евентуално има по-тежко протичане от алфа разновидността, сподели доктор Илиев. 

Той посочи, че имунизираните би трябвало да носят маска, тъй като имунизациите не блокират на 100% болестта. Новите бустерни дози ще са в положение да подстиснат разпространяването на инфекцията доста. С децата ще имаме проблем с разпространяването на делта разновидността с началото на учебната  година от 15 септември, сподели още доктор Илиев. 
 Д-р Аспарух Илиев: Новата вълна на ковид в България е неизбежна Д-р Аспарух Илиев: Новата вълна на ковид в България е неизбежна
„ До края на лятото индийският вид ще навлезе в България. В никакъв случай няма да ни подмине. Ситуацията е притеснителна, защ...

Прочетете още по тематиката:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР