Хората, които са преболедували от новия коронавирус, може да имат

...
Хората, които са преболедували от новия коронавирус, може да имат
Коментари Харесай

Преболедувалите коронавирус може да имат антитела за 20 месеца

Хората, които са преболедували от новия ковид, може да имат антитела до двадесет месеца, откри американско изследване, представено от уеб страницата Хелтдей. Изследването е на експерти от университета " Джонс Хопкинс " в Балтимор, щата Мериленд.

Направени са кръвни проби на общо 816 неимунизирани възрастни американци. Анализът демонстрира, че антитела имат 99 % от доброволците , които са имали позитивен тест за Covid-19. Те са налични в пробите на 55 % от тези, които считат, че са били инфектирани, само че не са се изследвали, както и на 11 на 100 от участниците, смятащи, че в никакъв случай не са боледували от новия ковид.

" Почти всеки с документирана зараза има антитела и наподобява, че те се резервират много дълго време ", сподели създателят на проучването доктор Дори Сегев, трансплантационен хирург. Той обаче предизвестява, че съществуването на антитела не е гаранция, че човек не може да се болести наново.

Обнадеждаващи са доказателствата за натурален имунитет при неимунизирани здрави възрастни в Съединени американски щати след доказана зараза с Ковид-19, само че не е ясно по какъв метод равнището на антитела въздейства на отбраната против бъдещи инфекции, изключително при нови разновидности.

Според лекар Ото Йънг, имунолог от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, изследването демонстрира, че " хората имат антитела, които се образуват след Covid-19, само че не ни споделя нищо за имунитета, защото не знам какво равнище на естествени антитела е належащо за отбрана ". Той е измежду експертите, създали инспекция на резултатите от изследването на лекар Дори Сегев.

Други изследвания към този момент демонстрираха, че антителата, добити след преболедуване от Covid-19, понижават с течение на времето, най-често след към шест месеца. Йънг отбелязва, че новото проучване проучва информация за тъкмо избран миг във времето.

Затова и специалистите бързат да предупредят, че последните открития не значат безусловно отбрана против наново заразяване . Те акцентират, че имунизациите остават значима част от тактиката за битка против Ковид-19.

Данните от проучването на учените от " Джонс Хопкинс " са оповестени в Списанието на американската здравна асоциация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР