Хората, които са осъдени за непокрити задължения към банка или

...
Хората, които са осъдени за непокрити задължения към банка или
Коментари Харесай

Вече може да осъдите банката си със задна дата

Хората, които са наказани за непокрити отговорности към банка или частен правосъден реализатор, по предходния ред – преди 2019 г, към този момент имат право да търсят правдивост по законов път, даже със задна дата. 

Кредитополучателят към този момент има право на правосъдна отбрана. Това сподели юрист Десислава Филипова пред радио " Фокус “. Филипова е и ръководител на фондация " Центъра за европейска интеграция на България и за отбрана правата на индивида “.

" Става дума за потребителите на заеми, които са били наказани посредством заповеди – по бързо произвеждане, преди 2019 г, или след 2019, когато законът беше изменен с условие съдът да следи за така наречен неравноправни клаузи, в които финансовата институция злоупотребява с клиента си, имат към този момент опция да се защитят, като оспорят заповедта “, разясни юристът.

Този, който е изгубил жилището си посредством обществена обмен, може да съди банката за обезщетение,

в случай че част от дълга е насъбрана посредством неравноправни клаузи. Хората с висящи изпълнителни каузи също могат да потърсят правата си посредством съда. Ако има ипотека и има съображение, банката може да отнеме и единственото жилище на клиента, даде още детайлности по тематиката юристът.

Законът за адвокатурата дава опция на юриста, в случай че той реши, да работи с дебитор без хонорар, който при продобиване на делото да му бъде изплатен от отсрещната страна – от финансовата институция. Втората опция за човек, който няма средства да заплати на юрист, е да се обърне към бюро по правна помощ. То ще му даде безплатно юрист, като страната ще заплаща адвокатския хонорар – в случай че е потвърдено, че клиентът фактически е доста финансово усложнен, акцентира юристът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР