Хората, които редовно се отдават на кратки дрямки през деня,

...
Хората, които редовно се отдават на кратки дрямки през деня,
Коментари Харесай

Кратките дрямки през деня са ключови за щастието, показа британска анкета

Хората, които постоянно се отдават на къси дрямки денем, са по-щастливи от другите. Другите са тези, които не си разрешават да спят денем, само че също и тези, чиито обичайни дрямки са по-дълги от 30 минути.

Това демонстрира анкета измежду над 1000 души, извършена измежду участниците в Международния теоретичен фестивал в Единбург тази година, написа " Индипендънт ". Изследването и анализът на резултатите са извършени от екип от Университета в Хартфордшър.

Широко знае се, че сънят като цяло е измежду основните фактори за енергичността, продуктивността и положителната работа на човешкия организъм, само че следобедният сън неведнъж остава отвън тези сметки и не доста хора му отдават заслуженото внимание (особено работодателите). Резултатите от анкетата, а и доста предходни проучвания за навиците за сън, обаче демонстрират, че късата отмора в работно време покачва качествата и концентрацията на чиновниците по-късно.

Изследването открило, че дрямките с дълготрайност под половин час са най-ефективни и най-вече способстват за щастието на хората, а по-дългите не са толкоз потребни нито за мозъка, нито за общото здраве. По петобална канара на щастието, хората, които спят постоянно денем, само че за малко, имат най-голям резултат от 3.67, следвани от тези, които не спят - 3.52, и най-после тези, които спят по-дълго - 3.44.

Две трети от феновете на късите почивки (66%) се самооценяват като изцяло щастливи, до момента в който при другите две групи същото споделят към и малко над половината (56%). Данните от анкетата демонстрират, че дълги дневни почивки вършат най-вече хората сред 18 и 30 години (43% от всички), а от тези над 50 години - едвам 30%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР