Хората, които редовно пътуват на повече от 25 километра от

...
Хората, които редовно пътуват на повече от 25 километра от
Коментари Харесай

Пътешествениците са по-здрави от домошарите


Хората, които постоянно пътуват на повече от 25 километра от жилищата си, по-често са в по-добро здравословно положение от тези, които са по-близо до дома, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Това са открили експерти от лондонския Юнивърсити колидж, изследвали пътуванията в северната част на Англия. Според учените популацията на тези региони е с по-разклатено здраве от жителите на останалите елементи на страната, а доста крайградски и селски области страдат от неналичието на подобаващ превоз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проучването е открило, че хората, които пътуват по-често до разнообразни места, е по-вероятно да се срещат с родственици и другари и това интензивно обществено другарство способства за по-добро здраве.

Резултатите са оповестени в профилираното издание " Транспорт енд хелт " и потвърждават потребността от вложения в по-добре обслужвани пътища и достъп до автобусен и железопътен превоз.

Изследването е извършено онлайн измежду национална представителна извадка от 3014 поданици на северните региони на Англия.

" Ключовата променлива е броят на другите места, които хората посещават отвън региона, в който живеят. Това е връзката с нарасналото обществено включване и по-доброто здраве ", сподели в прессъобщение ръководителят на проучването доктор Паоло Анчаес от учебното заведение по околна среда, енергетика и запаси на лондонския Юнивърсити колидж.

Хората на възраст над 55 година по-често са с лимитирана подвижност и са самотни, прибавя Анчаес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР