Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете, трябва да знаят,

...
Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете, трябва да знаят,
Коментари Харесай

Асен Василев: Загубилите работните си места в мините и ТЕЦ-овете ще бъдат обезщетени

Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете, би трябвало да знаят, че тяхната специалност има бъдеще до 2038 година и е със затихващи функционалности. Това, което е било досега, няма по какъв начин да продължи и не тъй като държавното управление, а пазарът постанова ограничавания. Това сподели нощес министърът на финансите Асен Василев в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Затова би трябвало да стартира равномерен преход в тези райони, „ а не да чакаме до последния миг и да си мислим, че с магическа пръчка от през днешния ден за на следващия ден всичко ще стане ", добави той.

Загубилите работните си места ще бъдат обезщетени, изясни Асен Василев

„ Ако си загубиш работата - би трябвало да имаш обществен пакет да си стъпиш на краката. Това се случва в Европа. Там е 24 заплати при нас се договарят 36. С втория дирек се подкрепят бизнеси, които желаят да влязат да работят ", уточни финансовият министър.

Във въглищните райони по думите му има доста благоприятни условия за произвеждане на зелена сила. „ Голяма част тези хора ще продължат да работят. Имаме най-малко 10 години работа по рекултивирането, с цел да няма екологична злополука в този регион ", съобщи Василев.

Двете американски електроцентрали - Топлоелектрическа централа „ Марица изток " 1 и 3, съгласно него ще понижат фрапантно работата си или ще затворят. „ Почти несъмнено е, откакто изтекат договорите за твърдо изкупуване, където страната поема почти половината от себестойността на електрическата енергия, защото заплаща квотите ", изясни Асен Василев.

Законодателството, належащо за „ Шенген " и еврозоната, е признато и България е изпълнила всичките си отговорности. Законът за Българска народна банка към този момент е утвърден от ЕЦБ, съобщи финансовият министър.

Данък добавена стойност за ресторантьорите остава 20%, разгласи Асен Василев. „ Ако съберем пакет от ограничения, в случай че ресторантьорите се съгласят, в случай че ограниченията бъдат подкрепени в Народното събрание и те носят повече пари в бюджета от връщането на Данък добавена стойност, тогава връщането на Данък добавена стойност на 9% може да бъде тематика на диалог ", изясни той.

Разговорите за отнемането на дерогацията за импорт на съветски нефт за „ Лукойл " по думите му са били добър мотив да се затегне режима и да се покачат налозите, които компанията внася.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg