Хората, които преодоляха страха си от ваксините и ваксинациите -

...
Хората, които преодоляха страха си от ваксините и ваксинациите -
Коментари Харесай

Проф. Асен Гудев посочи голям проблем, свързан с ваксините срещу К-19

Хората, които преодоляха страха си от имунизациите и имунизациите - и у нас, и по света, стават от ден на ден. Двете ваксини, които се ползват у нас, са ефикасни. Нямаме тревожни сигнали, които да подхранват страховете от имунизациите. Това изясни пред БНР проф. Асен Гудев, ръководител на Дружеството на кардиолозите в България, шеф на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ” и член-кореспондент на Българската академия на науките.

Той дефинира страховете на хората от имунизациите против коронавирусната зараза като „ безусловно голословни биологически страхове от какви ли не затруднения “.

Медицината в 21 век е просвета – има графика, цифра, таблица. Публикуваното от фаза 3 на двете РНК ваксини (на „ Пфайзер “/ “Бионтех “ и „ Модерна “ – бел. ред.) дава доста благонадежден профил, уточни проф. Гудев. Рано или късно ще имаме задоволителни количества от имунизациите и ще бъде неуместно високорискови контингенти да не бъдат имунизирани в задоволително огромен размер, добави експертът.

Тревожното съгласно проф. Гудев е, че броят на инфектираните в целия свят продължава да бъде огромен, броят на смъртните случаи се задържа висок, а обществата остават затворени.

Ваксините са първата крачка в превъзмогването на пандемията, само че без да намерим дейно лекуване на това заболяване, Covid-19 ще продължава да бъде проблем, разяснява кардиологът.

„ Трябва да се прекърши ходът на пандемията. За това ни трябват лекарства, композиция от лекарства, които да имат значителен резултат: над 30-40% понижаване на смъртността. “

Пациентите със сърдечно-съдови болести, с диабет са едни от най-застрашените, напомни проф. Асен Гудев.

Ваксинацията няма да ни освободи от ограниченията, безапелационен е той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР