Хората, които преодоляха страха си от и ваксинациите - и

...
Хората, които преодоляха страха си от и ваксинациите - и
Коментари Харесай

Проф. Асен Гудев: Подклаждат се необосновани биологически страхове за усложнения от ваксините

Хората, които преодоляха страха си от и имунизациите - и у нас, и по света, стават от ден на ден. Двете ваксини, които се ползват у нас, са ефикасни. Нямаме тревожни сигнали, които да подхранват страховете от имунизациите. Това изясни пред БНР проф., ръководител на Дружеството на кардиолозите в България, шеф на Клиниката по кардиология в и член-кореспондент на Българската академия на науките.
Той дефинира страховете на хората от имунизациите против коронавирусната зараза като „ безусловно голословни биологически страхове от какви ли не затруднения “.
Медицината в 21 век е просвета – има графика, цифра, таблица. Публикуваното от фаза 3 на (на „ Пфайзер “/ “Бионтех “ и „ Модерна “ – бел. ред.) дава доста благонадежден профил, уточни проф. Гудев. Рано или късно ще имаме задоволителни количества от имунизациите и ще бъде неуместно високорискови контингенти да не бъдат имунизирани в задоволително огромен размер, добави експертът.
Тревожното съгласно проф. Гудев е, че броят на инфектираните в целия свят продължава да бъде огромен, броят на смъртните случаи се задържа висок, а обществата остават затворени.
 Проф. Борис Богов: Отварянето на заведения и молове към днешна дата не е допустимо Проф. Борис Богов: Отварянето на заведения и молове към днешна дата не е допустимо
Отварянето на заведения, заведения за хранене и молове към днешна дата не е допустимо, макар че данните изрично сочат, че здравната система...
Ваксините са първата крачка в превъзмогването на пандемията, само че без да намерим дейно лекуване на това заболяване, ще продължава да бъде проблем, разяснява кардиологът.
„ Трябва да се прекърши ходът на пандемията. За това ни трябват лекарства, композиция от лекарства, които да имат значителен резултат: над 30-40% понижаване на смъртността. “
Пациентите със сърдечно-съдови болести, с диабет са едни от най-застрашените, напомни проф. Асен Гудев.
Ваксинацията няма да ни освободи от ограниченията, безапелационен е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР