Хората, които пребивават в апартаментите си по-малко от 30 дни

...
Хората, които пребивават в апартаментите си по-малко от 30 дни
Коментари Харесай

Собствениците на необитаеми апартаменти също ще плащат сметки за входа

Хората, които обитават в жилищата си по-малко от 30 дни в границите на една календарна година ще би трябвало да си заплащат разноските за ръководство и поддържане на етажната благосъстоятелност. А тези, чиито жилища стоят необитаеми, ще бъдат задължени да заплащат разходи в размера, който е избран за един притежател, ползвател или жител. Освен това се вкарва обществен електронен указател на професионалните шефове, управителните препоръки и сдруженията на притежателите към районното министерство. И още, понижава се кворума за осъществяване на общо заседание в етажна благосъстоятелност и се улеснява изграждането на зарядна точка за коли. Това гласят измененията в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, които депутатите утвърдиха през днешния ден на първо четене, приемайки два законопроекта - първият, внесен от служебния Министерския съвет, и втори от Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и група народни представители.

Със законопроекта на Министерски съвет се осъществя промяна „ Улесняване и повишение успеваемостта на вложения в енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания “, която е планувана в Националния проект за възобновяване и резистентност, предава Българска телеграфна агенция. 

С промените се предлага провеждането на Общо заседание да се реализира присъствено, посредством видеоконференция, както и неприсъствено посредством декларация, подписана саморъчно или с дипломиран електронен автограф, като за улеснение на процеса по взимане на решение се планува понижаване на кворума за осъществяване на общо заседание на 51 на 100 идеални елементи от общите елементи на етажната благосъстоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР