Хората, които планират през лятото да наемат автомобил в чужбина,

...
Хората, които планират през лятото да наемат автомобил в чужбина,
Коментари Харесай

Рязко поскъпва наемането на автомобил в популярни дестинации за летен туризъм

Хората, които възнамеряват през лятото да наемат автомобил в чужбина, ще би трябвало да платят близо 60% повече, в сравнение с преди Коронавирус пандемията. Това демонстрира изследване, извършено от профилирания английски онлайн портал iCarhireinsurance.com за застраховки на клиенти, които наемат коли чартърен, осведоми Българска телеграфна агенция.

Онлайн порталът преглежда изискванията за наемане на автомобил, които оферират шест от водещите компании в бранша - " Сикст " (Sixt), " Херц " (Hertz), " Авис " (Avis), " Бъджет " (Budget), " Ентърпрайз " (Enterprise) и " Юръпкар " (Europcar), в 6 известни дестинации за летен туризъм в Европа - Барселона (Испания), остров Крит (Гърция), Дубровник (Хърватия), Даламан (Турция), Ница (Франция) и град Фару, административен център на известния туристически район Алгарве в Португалия.

 Фалитът на Фалитът на " Херц " нямало да засегне българския бизнес на компанията

Цените на колите чартърен в тези дестинации не престават да нарастват и доближават до приблизително по към 640 евро за седмица през това лято или с 58 на 100 повече спрямо лятото на предпандемичната 2019 година, когато междинната седмична стойност на услугата е била към 404 евро.

Ако човек желае да наеме автомобил да вземем за пример в региона на турския курортен град Даламан за първата седмица на август, ще би трябвало да заплати приблизително по към 522 евро, което е с над 50 на 100 повече спрямо предходната година.

Цените в Барселона през лятото ще са още по-високи - наемът на автомобил от междинния клас, като " Фолксваген Голф " (Volkswagen Golf) или " Пежо 308 " (Peugeot 308), ще коства към 668 евро за интервала сред 29 юли и 5 август. По същото време на предходната година това щеше да излезе близо 544 евро, а през 2019 година - единствено към 292 евро.

Защо скачат цените

Цените на колите чартърен се покачиха през 2022 година, откакто по време на пандемията фирмите продадоха забележителна част от автопарковете си, защото търсенето се срина. Когато ползата на потребителите още веднъж се увеличи след анулацията на множеството ограничавания, наложени по време на рецесията към COVID-19, се оказа, че компаниите за коли чартърен изпитват усложнения да възстановят напълно автопарка на фона на забавените доставки на нови коли поради международния дефицит на полупроводници. Поради това някои от фирмите в бранша са принудени да купуват новите си коли на по-високи цени и надлежно покачват цената на услугата, която дават.

Трябва да се резервира по-рано

За да си подсигуряват допустимо по-добра цена, туристите би трябвало да резервират коли чартърен колкото може по-рано. Ако през февруари предходната година резервацията за седмичен наем на кола в Барселона за предишното лято е възлизала на близо 544 евро, то през май 2022 година същата поръчка към този момент е коствала съвсем 690 евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР