Хората, които очакват устойчиво намаление на цените на имотите, може

...
Хората, които очакват устойчиво намаление на цените на имотите, може
Коментари Харесай

До 6 000 евро на кв. м. за имот в центъра на София

Хората, които чакат стабилно понижение на цените на парцелите, може да останат разочаровани. От 2020 до 2022 година недвижимите парцели нарастнаха осезаемо. Сега цените се успокояват, само че въпреки всичко през 2023 година пазарът търси равновесната си точка. Няма да е изненада да има нарастване, само че единствено до 5% - половината от плануваната годишна инфлация.

Това мнението БНР-Радио София изрази Антон Андонов, член на УС на Национално съдружие недвижими парцели.

По думите му, в действителност има фактори, които попречват пазара, само че въпреки това хората считат инвестицията на спестяванията си в парцели като мярка против инфлацията.

Район „ Оборище “ е в центъра на София, само че формиран от разнородни елементи. Най-търсени са парцелите към Докторския монумент, Ларгото, пл. „ Независимост “, ул. „ Московска “ и бул. „ Дондуков “. Там са и най-високи цените – от 3500 до 6000 евро на кв. м. и нормално се търсят с капиталова цел, да вземем за пример за отдаване чартърен (през Airbnb).

Стойността зависи от местоположението и положението на съответната постройка.

Други елементи на региона са желани за живеене. Обикновено по-малки жилища се купуват за предоставяне чартърен, за живеене се търсят по-големи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР