Хората, които нямат работа в центъра, да не ходят там

...
Хората, които нямат работа в центъра, да не ходят там
Коментари Харесай

Общината призовава: Не задръствайте зоните за платено паркиране

Хората, които нямат работа в центъра, да не вървят там с колите си в дните, в които зоните за платено паркиране не работят. Това приканиха от Столичната община и от „ Център за градска подвижност “, откакто зоните се препълниха.

От там подсетиха, че синята и зелената зона са безвъзмездни до 29 март. Целта е хората, които работят в центъра или кварталите с платено паркиране, да могат да стигна до работата си с кола, а не с градски превоз или такси, които са по-рискови за разпространяването на ковид.

Затова, апелирам всички, които нямат неотложна работа, да не идват с колите си в центъра. Моля, не използвайте неработещата зона като мотив за разходка до центъра! Това блокира работата на зоната и ще наложи въвеждане на спомагателни ограничения. Да не забравяме, че в централните региони живеят наши съграждани, които също би трябвало да могат да се приберат в домовете си “, написа във фейсбук профила си и кметът Йорданка Фандъкова.

Междувременно от четвъртък част от градския превоз минава по-рядко. В последните дни пасажерите внезапно понижиха, а по данни на общината тези в метрото са с две трети по-малко спрямо естествен работен ден. За това метрото от четвъртък, 19 март, работи с празнично разписание. Същото важи и за част от линиите на наземния превоз. С обикновено разписание са единствено натоварени направления като рейсове 111, 204, 304 и крайградските линии. Трамваите с номера 5, 7 и 22 и тролейбусите с номера 1 и 2 резервират разписанията си.

Електробусите ще се движат в делник по празнично разписание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР