Хората, които не са родители, може да не повярват, но

...
Хората, които не са родители, може да не повярват, но
Коментари Харесай

Спираме да бутаме бебешките колички

Хората, които не са родители, може да не повярват, само че бутането на детска количка може да бъде много с напрежение занятие. За да поправя това, канадската започваща компания GlüxKind създаде количка с електрическо ръководство, която ще улесни бутането и даже може да се ръководи сама, въпреки и единствено когато детето ви не е вътре.

GlüxKind Ella е плод на въображението на Ан Хънгер и Кевин Хуанг: двойка, която изпитва сходни несгоди, когато търси количка за личната си щерка. Те вземат решение да основат свое лично устройство, като завържат електрически скейтборд към елементарна количка, и стартират да създават своя артикул оттова. Устройството има три режима, първият от които е да добави електрическа помощ към колелата, до момента в който го бутате, написа hiccom.bg.

 

В лимитираната проява на CES, чувството е доста сходно на усилването на мощността, което получавате с е-велосипед. Все още би трябвало да бутате уреда, само че би трябвало да положите много малко старания, преди моторът да се включи и да ви помогне. Освен по-лесното придвижване напред, ще откриете, че завиването е доста по-пъргаво, в сравнение с може да очаквате, което също е потребно, когато се пробвате да маневрирате в тесни пространства. Технологията също по този начин ще се окаже потребна, когато се качвате нагоре или в случай че носите доста хранителни артикули в изненадващо огромното товарно пространство на Ella.

Компанията твърди, че батерията ще издържи към осем часа смесена приложимост и ще би трябвало да я зареждате в края на всеки ден.

Можете също по този начин да настроите количката да люлее бебето ви да спи, като се движи обратно и напред с към половин метър. Това ще бъде божи подарък за родителите, които другояче се молят за божествена интервенция в 3 сутринта, защото тяхното скъпоценно дете отхвърля да спи. Разбира се, има някои предизвестия по отношение на сигурността при постоянното потребление на такава функционалност, само че опцията да се възползвате от функционалността в краен случай сигурно ще бъде значим фактор за някои родители.

 

Последният режим и най-привличащият вниманието е самостоятелното шофиране, при което количката ще се движи пред вас с метър. Той ще поддържа мощ, когато се изкачва по хълма, и ще стопира, тъй че да остане покрай вас, когато се спускате от другата страна. Но най-важното е, че системата е проектирана да не работи, в случай че поставите детето си на столчето и очаквате количката да свърши цялата работа. Сензор за тегло в коша и столчето за количка ще блокира функционалността, в случай че открие наличието на дете.

Разбираемо е, че артикул като този ще бъде в горния завършек на ценовата канара и когато се появи на Kickstarter тази пролет, първите 100 единици ще ви костват 3800 $. След като тази специфична оферта за ранни купувачи завърши, цената евентуално ще се повиши малко по-високо, само че за това ще получите и вграден GPS, с цел да можете да проследявате къде е вашата количка, в случай че сте помолили другари и семейство да гледат дете. GlüxKind също има проекти да построи общностна функционалност за намиране и свързване на родители с сходно мислене – от тези, които също са подготвени да похарчат 4000 $ за самоуправляваща се количка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР