Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от онези, които

...
Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от онези, които
Коментари Харесай

Доказано! Хората, които не пият алкохол, умират по-рано

Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от тези, които понякога протягат ръка към чашката. Звучи неуместно, само че научно проучване на Тексаския университет стига тъкмо до това умозаключение, оповестява Business insider.
Изследването обгръща интервал от 20 години. През това време 41% от пиещите от време на време умряли прибързано (т.е. преди края на междинната дълготрайност на живота). При тези, които изцяло се въздържали от алкохол, този % бил 69%. При алкохолиците процентът бил 60%. Трудно за поверие, само че факт.
Изследването обгръща 1824 участници и е в действителност задълбочено. Учените взели поради и други скъсяващи живота фактори, с цел да бъдат резултатите справедливи. Те стигнали до неоспоримия извод, че алкохолът удължава живота. Учените не могат да го обяснят изцяло. Предположението им е, че хората обичат да пият в компания и по тази причина имат доста по-наситен обществен живот.
Какво е здравословното количество алкохол?
Въпреки това изобретение, откривателите от Тексас предлагат умереното изразходване, защото връзката сред алкохола и чернодробните болести и загубата на паметта е потвърдена. Лекарите предлагат мъжете да не одобряват повече от 0,6 литра бира и 0,3 литра вино дневно. За дамите лимита е 0,3 литра бира дневно и 0,15 литра вино.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР