Хората, които искат уволнението ми, са за цензурата, оплаква се

...
Хората, които искат уволнението ми, са за цензурата, оплаква се
Коментари Харесай

Волен защитава Петър Волгин, подържниците му даряват ода

Хората, които желаят уволнението ми, са " за " цензурата, оплаква се радиоводещият. Той подозира, че Съвет за електронни медии ще натиска шефа на БНР да го уволни
На митинга и контрапротеста пред БНР против радиоводещия Петър Волгин не се стигна до физически конфликти, мина се единствено със словесни. Полицаи пазиха бранителите и съперниците на Волгин, който води по публичното радио предаването " Политически НЕкоректно ". Те са предотвратили провокации, чиято цел е била да се стигне до сборичкване.

Повод за митингите стана негова подигравка против финансиста Левон Хампарцумян, за която пък депутати от " Демократична България " са написали тъжба до Съвета за електронни медии.  

Сред жителите, които се събраха в поддръжка на Волгин, бяха водачът на " Атака " Волен Сидеров, националният представител от " Възраждане " Климент Шопов. Участниците скандираха " Свобода " и подариха ода, отдадена на Волгин.

Противник на Волгин съобщи, че митингът не е за свободата на словото, а за стола на Волгин. " Той си събра последователите, които да му запазят мястото в радиото ", разяснява жителят.

" Искам особено да благодаря на хората, които пристигнаха, с цел да поддържат свободното слово. Това в наши дни не е елементарно, имайки поради цензурата, която пълзи на всички места. Разбира се, би трябвало да кажа, че има хора, които пристигнаха, с цел да желаят моето уволняване. На фона на десетките, които подкрепяха свободата, имаше трима-четирима индивида, които желаеха моето уволняване. Така е в демокрацията, по този начин е в общества, в които има плурализъм. Има друго мнение и тези отзиви би трябвало да се чуват. Има хора, които желаят отбрана на свободата. Има хора, които желаят забрани и цензура. И едните имат право на глас, и другите. Това, което желая да кажа и е значимо е, че хората, които желаят независимост са доста повече от хората, които желаят забрани, цензури и звучене на единствено едно само мнение. Това е вярата на България. "

Така журналистът Петър Волгин разяснява митинга и контрапротеста пред БНР против него в първите минути от предаването си по радиото.

Както " 24 часа " писа, жители стачкуват пред БНР през днешния ден поради изказване на радиоводещия Петър Волгин. Преди няколко дни той сподели, че единствено като чуе човек " нагъл и неудобен паралия " като финансиста Левон Хампарцумян, схваща в миналото за какво е трябвало да има Народен съд.

Протестиращите желаят да бъде уволнен Петър Волгин.

Един от протестиращите - фоторепортерът Цветан Томчев, съобщи пред Би Ти Ви, че Волгин е позор за специалността публицист.

Волгин сподели, че би трябвало да има независимост на словото, и упрекна, че митингът против него е проведен от " Демократична България ". От тази партия написали против него донос и го обвинили в политическа неучтивост.     

  Сигналът в Съвет за електронни медии е импортиран в последния ден на 48-ото Народно заседание от народни представители от " Демократична България ", които упорстват за инспекция на държанието на радиоводещия.   

Волгин съобщи, че Съвет за електронни медии може да окаже неофициален напън върху управлението на радиото, да спре предаването. Засега управлението на радиото е посочило, че не се поддава на напън, разяснява журналистът.   

" Ние в предаването по принцип приказваме неща, които не са комфортни, било то на ръководещите, било на мейнстрийм медиите, тъй че беше ясно, че рано или късно ще се опитат да го спрат, уповавам се да не съумеят ", сподели Петър Волгин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР