Хората, които имат за домашен любимец куче живеят по-дълго и

...
Хората, които имат за домашен любимец куче живеят по-дълго и
Коментари Харесай

Собствениците на кучета живеят по-дълго

Хората, които имат за домакински любим куче живеят по-дълго и имат по-добро сърдечно здраве, сочи ново проучване, извършено от университета в Упсала, Швеция.

Проучването е направено измежду 3,8 млн. души на възраст от 40 до 85 години, които са получили инфаркт или инсулт сред 2001 и 2012 година Здравните им данни идват от предходни проучвания.

Данните сочат, че хора с сходни здравни проблеми имат 33% по-малък късмет да умрат след излизане от болничното заведение, в случай че имат куче.
Психолог от Харвард: Кучетата сънуват стопаните си Циклите на сън на множеството бозайници съответстват с тези на хората
От друга страна, получилите инсулт, който към този момент имат кучета, са с 27% по-малък риск от преждевременна гибел спрямо тези, които нямат.

Собствениците на кучета също по този начин имат 65% по-малък късмет да умрат от инфаркт.

Според лекарите повода за тези данни са по-честата физическа интензивност, обвързвана с разхождането на домашните любимци, както и ниските равнища на меланхолия и самотност при хората с кучета.

“Знаем, че обществената изолираност е голям рисков фактор за най-лошите здравни проблеми и преждевременната гибел. Предишни проучвания сочат, че притежателите на кучета са по-малко изолирани и имат постоянна връзка с други хора. Освен това, да имаш куче е добра мотивация за постоянна физическа активност”, разяснява проф. Тове Фол от университета в Упсала.

Той прецизира, че занапред предстоят още проучвания по тематиката, само че е допустимо в бъдещето кучетата да се “предписват” като лекуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР