Хората, които имат поставена COVID ваксина не са защитени срещу

...
Хората, които имат поставена COVID ваксина не са защитени срещу
Коментари Харесай

Вирусолог: COVID ваксината не защитава срещу грип и обратно

" Хората, които имат сложена Коронавирус ваксина не са предпазени против грип и противоположното. Това са два разнообразни вируса ". Това съобщи за " Твоят ден " вирусологът проф. Радостина Александрова.

По думите й имунизациите за двете инфекции могат да бъдат сложени в един и същи ден. " Има данни, че грипния вирус при започване на пандемията е съдействал за разпространяването на COVID-19. Ако се стигне до двойна зараза обаче, няма да се получи огромна драма ", изясни тя. И добави, че един и същи вирус може да има разнообразни признаци, а модерно разнообразни вируси да имат една и съща симптоматика.

Относно новия Коронавирус проект проф. Александрова показа, че е доста добре, че е основан. " Ако се удостовери, че Омикрон води до по-леко протичане, ще има сериозен напън върху персоналните лекари. Идеята на проекта е еластичност и далновидност ", уточни медикът.

Според нея няма по какъв начин да знаем по какъв начин евентуална композиция сред грип и ковид ще повлияе на организма, само че това са инфекции с много сходна симптоматика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР