Хората, живеещи в китайския град, където за първи път се

...
Хората, живеещи в китайския град, където за първи път се
Коментари Харесай

76 дни по-късно: 11-милионният Ухан се пробужда

Хората, живеещи в китайския град, където за първи път се появи коронавирусът, получиха позволение да го изоставен за първи път, откогато над Ухан беше наложена цялостна карантина, макар опасенията, че броят на случаите на COVID-19 може да се усили, в случай че рестриктивните мерки паднат прекомерно бързо.

Китай " запечата " град Ухан на 23 януари, когато стана ясно, че от там потегля смъртоносният вирус, показва Daily Mail.

Но в 00.50 ч. в сряда влаковете, пренасящи хора отвън града, започнаха да се движат, отвориха и главните автомагистрали.

Ухан има население от към 11 милиона души. От тях повече от 50 000 души се заразиха с ковид, а 2 571 починаха. Според формалните данни това съставлява към 80% от всички смъртни случаи от болестта в Китай.

Смята се, че към 55 000 души ще изоставен Ухан за ден, съгласно продажбите на билети, прегледани от държавния оператор CCTV.

В разгара на вируса затварянето на Ухан докара до цялостна обсада, като по улиците се движеха единствено полицейски патрули и медицински служащи.

Но част от рестриктивните мерки в града отпаднаха през последните дни, защото броят на новозаразените доста понижа.

За първи път от началото на пандемията през вчерашния ден континентален Китай не заяви за смъртни случаи, свързани с COVID-19. Град Ухан регистрира единствено двама новозаразени през последните 14 дни.

Но китайските управляващи би трябвало да внимават при даването на повече независимост на придвижване на жителите, с цел да избегнат втора вълна на болестта. Основната им грижа сега е уединяване на болните, влизащи в страната, както и тези, които са безсимптомни, само че могат да заразят други хора.

Здравните чиновници към момента поучават хората в Ухан да не напущат своите квартали, града и провинцията, в случай че не е безусловно належащо.

Ограниченията в жилищните комплекси остават и хората могат да ги изоставен, единствено в случай че имат зелен здравен код или носят документи, посочващи основателна причина за това.

Лю Сяомин, напускайки Ухан в сряда, декларира, че тя и фамилията й са пътували до града за Лунната Нова година и са останали блокирани там.

Жена, работеща в региона, пък заяви, че се насочва назад към родния си град Сянян, откакто рестриктивните мерки са вдигнати. „ Много съм щастлива, през днешния ден се прибирам у дома “, споделя тя за Ройтерс на жп гарата в Ухан.

" Настроението ми ще бъде по-добро, само че когато се върна, към момента няма да излизам прекалено много, " показва дамата. /profit.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР