Хората, живеещи в Европа, Северна Африка или Северозападна Азия, ще

...
Хората, живеещи в Европа, Северна Африка или Северозападна Азия, ще
Коментари Харесай

Гледайте как Луната ще скрие Уран скоро

Хората, живеещи в Европа, Северна Африка или Северозападна Азия, ще могат да следят по какъв начин Уран минава зад Луната и ще се появи от другата страна в рядка лунна окултация този месец. Окултация е, когато един обект минава пред различен, скривайки го от погледа, разяснява trafficnews.bg.

Очаква се небесното събитие да се случи на 14 септември , а феновете на звездите ще могат да проследят редкия феномен. Планетата ще премине зад Луната в небето, като Луната краткотрайно ще блокира Уран от погледа. Около час по-късно ще се появи още веднъж от другата страна на Луната.

Тъй като Луната е толкоз покрай Земята спрямо всичко останало, което виждаме в нощното небе, тя се появява в разнообразни точки, по отношение на звездите и планетите, според от това от кое място гледаме. Това значи, че лунните окултации, при които наподобява, че луната се движи пред планета, са

Лунната окултация евентуално ще може да се следи към 22.30 часа. Събитието ще продължи към 50 минути, когато Уран изчезне зад Луната и по-късно се появи още веднъж. За искащите да се насладят на феномена, ще са нужни бинокъл или телескоп, тъй като 77% от Луната към момента ще бъде осветена.

На 5 декември ни чака второ окултиране на Луната и Уран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР