Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката

...
Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката
Коментари Харесай

Денков възложи на четирима министри да набележат реформи

Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка, съобщи министър председателят

„ За следващ път хората в България са гневни и с съображение – очевидци сме на следващото садистично деяние, останало неусетно от правосъдната система. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност за да пресечем настъплението на експанзия. “

С тези думи акад. Николай Денков се обърна към министрите си при започване на днешното държавно съвещание.

„ Шокиращо е както безразличието към непознатата болежка от длъжностни лица, по този начин и гласовете на поддръжка, въпреки и редки към това незаконно действие, които се появиха през последните дни. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, с цел да пресечем настъплението на експанзията и болката в нашия живот “, добави министър председателят.

„ Възлагам на министрите на правораздаването, на вътрешните работи, на труда и обществената политика и на просветителния министър деликатно да прегледате това, което не работи във вашите системи и да предложите промени, с които да променим тази отрицателна наклонност “, уточни Денков и прикани силите на реда да употребяват мощ тогава, когато е належащо:

„ Призовавам правосъдната система – прокурорите и съдиите, да употребяват пълномощията си, с цел да пазят жертвите, а не насилниците. Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка “, уточни Денков.

Той се обърна и към депутатите с апел да одобряват „ верните закони, които не оставят малки врати на насилниците да се измъкнат “. Денков прикани родители и учители също да вземат ограничения, тъй като от техния персонален образец зависи по какъв начин ще израснат нашите деца – „ учебното заведение е място и за обучение, и за образование “, съобщи той.

„ Една ваша добра постъпка, която децата ще запомнят за цялостен живот, значи доста повече от 10 урока по морал. Колеги политици, нямаме право да се възмущаваме от деянията на принуждение, в случай че ние самите обществено се държим като нападателни насилници. За жал. в последно време това се случва доста постоянно. Нека и ние дадем положителния образец, който се чака от нас “, съобщи Денков.

Той се обърна и към медиите и инфлуенсърите, като ги прикани да демонстрират красивото и да не популяризират насилието.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР