Хората искат камионите изобщо да не спират в градaДо 10

...
Хората искат камионите изобщо да не спират в градaДо 10
Коментари Харесай

Русенци готвят дългосрочна блокада на Дунав мост

Хората желаят камионите въобще да не стопират в градa

До 10 август страната да сътвори организация за придвижването на ТИР-овете, тъй че да не се натрупат опашки пред граничния пункт "Дунав мост " при Русе. С това решение излязоха общинските съветници на изключителната сесия, обвързвана с нараствания трафик на тежкотоварни камиони. В противоположен случай са подготвени да застанат зад жителите на Русе, Мартен и близките села, които оповестиха, че ще стартират дълготраен митинг и ще блокират "Дунав мост " до смяна на обстановката, заяви.

Общинските съветници се сплотиха и зад разновидността камионите да бъдат спирани по бул. "България ", а не каквото е предлагането на АПИ да бъдат пренасочвани към северното платно на пътя Русе - Мартен в посока Силистра. От организацията към този момент са създали план, който планува и изграждане на кръгово на входа на Мартен, където камионите да обръщат.

Общинският консултант Александър Неделчев се възмути, че ние ще сме първите в Европа, които от път ще създадат паркинг. А кметът на Мартен Димо Тонев го дефинира планът като парадокс, тъй като другото платно ще стане в двете посоки, нищо че няма банкети, а колоните ще останат, а с тях и боклуците.

Хората желаят камионите въобще да не стопират в града, а преди него, и при повишен трафик – на други места в страната. Настояват още за по-голям % от парите от "такса мост " да остават в Русе и да се разпределят не съгласно дължината на правата, а нейната натовареност и обезценка. За 2020 година в държавната хазна от таксата са влезнали 26 милиона лв., а през 2021 година – 37 милиона лв..

Днес старейшините гласоподаваха и да се разгласи конкурс с отстъпено право на градеж на буферен ТИР паркинг върху общински парцел за 700 камиона. Изискванията към компанията са да бъде издигнат до 9 месеца и от оборудването общината да получава най-малко 600 хиляди лв. на година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР