Хората искат 90-те години да им се махнат от главите

...
Хората искат 90-те години да им се махнат от главите
Коментари Харесай

Хората искат 90-те години да им се махнат от главите

" Хората желаят 90-те години да им се махнат от главите наесен ". Това съобщи политологът проф. Евгений Дайнов. Той акцентира, че митингите от лятото на 2020-а година са посочили, че българското общество се пробва " да изцеди от себе си всичко, обвързвано с уродливите форми на политика и властване, наследени от 90-те години ", дружно с физиономиите от тези години.

" Беше ясно, че това е краят на този вид модел на ръководство, което към този момент се осъществя като държание на избори. Беше елементарно предвидимо още тогава. Това е натурален свършек на този развой на освобождение от хватката на 90-те години, което ще забележим и на изборите на 11-и юли ", уточни той.

Политологът разяснява пред БНР прогнозите за идващия парламент:  " Очаквам партиите на митинга да имат общо най-малко 115 депутата, което прави държавно управление ". 

По думите му компромисите ги знаят трите партии на митинга, които ще договарят.  " Те ще бъдат и конструктор на кабинета ", безапелационен е Дайнов.

Неговите упования са това правителство на малцинството да бъде подкрепяно от Българска социалистическа партия.

Според проф. Дайнов е разумно някои от служебните министри да продължат и в идващото държавно управление.  " Поне 40% от служебните министри демонстрират по какъв начин се ръководи в спешна обстановка. Има единодушие и в трите партии по въпроса да им се даде късмет да продължат да го вършат ", сподели той.

Политологът отхвърли прогнозите за ниска изборна интензивност на вота на 11-и юли, съгласно него това е " опорка ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР